Geoană: Deciziile pe care Comisia Europeană le are de luat sunt speciale

Izabela Sârbu
Ziarul BURSA #Politică / 8 octombrie 2010

Mircea Geoană, preşedintele ASPEN Institute România, şi fostul lider PSD, consideră că deciziile pe care Comisia Europeană (CE) le va avea de luat în următoarele săptămâni legate de viitorul Uniunii Europene sunt cruciale şi vor schimba multe lucruri. "Viitorul guvernanţei corporative în Europa este crucial. Suntem în timpuri critice , istorice, de la naşterea Uniunii Europene. Faptul că America se uită spre Europa şi felul în care ţările din acest continent vor acţiona sunt extrem de importante pentru următorii ani", a declarat Mircea Geoană, în cadrul unei conferinţe organizate de institutul Aspen România. Mircea Geoană a mai arătat că, dacă ne uităm la economiile emergente din zona ECE (Europa Centrală şi de Est) putem vedea că mai avem multe de recuperat până le vom prinde din urmă. "În plus, spaţiul de manevră al ţării noastre este mai restrâns", a continuat Geoană.

Şi Leonard Orban, consultant în cadrul Departamentului de Afaceri Externe, crede că Uniunea Europeană se va schimba radical după această criză. "Cred că strategia Comisiei Europene va avea un rol important în creşterea productivităţii în ţările europene.De asemenea elementele cheie care vor duce la creşterea competivităţii sunt foarte bine subliniate în viziunea Uniunii Europene", a explicat Leonard Orban. Acesta a atras atenţia că schimbarea care va avea loc în Europa va duce la o situaţie în care politicienii vor avea foarte puţin loc de manevră în privinţa deciziilor economice.

"CE nu numai că va monitoriza deficitele economice, ci şi dezechilibrele macroeconomice din ţările membre", a încheiat Orban, subliniind că, fără îndoială, aceste măsuri se vor reflecta şi asupra României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb