Geoană: Guvernulva fi demis dacă opoziţia îşi uneşte forţele

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 12 august 2010

Geoană: Guvernulva fi demis dacă opoziţia îşi uneşte forţele

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că dacă opoziţia îşi va uni forţele, "nu numai retoric", Cabinetul Boc ar putea să fie demis printr-o moţiune de cenzură, în toamna aceasta.

"Momentul de inflexiune va fi în toamna acestui an sau la începutul anului viitor şi sunt absolut convins că, dacă opoziţia îşi va uni, nu numai retoric, ci şi în termeni temeinici forţele, vom putea aduna suficiente voturi în Parlament pentru ca o moţiune să treacă", a declarat Mircea Geoană, citat de Mediafax.

În opinia sa, spre finalul acestui an ar putea avea loc "mişcări spectaculoase" pe scena politică: "Vreau să reamintesc că un număr important, inclusiv de miniştri, inclusiv ministrul Borbely care a spus de la tribuna Parlamentului că, dacă la 31 decembrie măsurile, aşa-zis temporare, de reducere a salariilor bugetarilor şi creştere a TVA nu vor fi eliminate, în clipa respectivă consideră că participarea dânşilor la guvernare nu se mai justifică. Deci, eu mă aştept ca, în această toamnă, în această iarnă să avem mişcări spectaculoase pe scena politică românească".

Potrivit lui Geoană, în aceste condiţii, noul Executiv poate fi format de PNL şi PSD, "cu sau fără voia preşedintelui" Traian Băsescu.

Întrebat ce şanse ar avea PNL şi PSD să formeze un guvern în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu ar trebui să nominalizeze premierul, Mircea Geoană a declarat: "În primul rând, o majoritate care să poată să funcţioneze. A mai fost o astfel de majoritate, dar poate atunci au fost condiţii poate prea apropiate de alegerile prezidenţiale. Eu cred că, în acest moment, pe lipsa de credibilitate pe care actuala conducere a României o are, pe fondul acestor sondaje catastrofale pe care le înregistrează şi preşedintele, şi PD-L, apariţia unei noi majorităţi va duce la formarea unui guvern al acelei majorităţi, cu sau fără voia preşedintelui".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional să taie fondurile alocate pentru cofinanţarea proiectelor europene ca să păstreze deficitul bugetar "de 6,8%, poate de 7%", din PIB, în condiţiile în care va exista o creştere economică negativă de 2%.

Mircea Geoană a mai susţinut că guvernanţii nu doresc să facă publică această informaţie deşi tăierea fondurilor de la buget pentru cofinanţarea proiectelor europene şi pentru asigurarea coplăţii pentru agricultură "reprezintă o adevărată crimă la adresa securităţii alimentare a României şi omorârea oricărei şanse de relansare economică a ţării".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb