• "Huawei a sprijinit cu un sistem de video-conferinţă dialogul dintre experţi Shanghai-România privind lupta împotriva COVID-19"
• "Autorităţile de reglementare ar trebui să ţină pasul cu dezvoltarea tehnologiei"
• Huawei condamnă SUA pentru că şi-a impus agenda politică sectorului de afaceri
Măsurile de distanţare socială şi restricţiile care au impus rămânerea în casă, au dus la creşterea cererii serviciilor de mesagerie vocală şi date cu 20%,potrivit operatorilor de telecomunicaţii. Totodată, a fost nevoie de o colaborare cu companiile din industria de telecomunicaţiipentru a oferi o reţea de internet stabilă şi sigură pentru populaţia europeană în această perioadă.
Gigantul chinez Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii şi unul dintre liderii industriei de telecomunicaţii 5G, s-a implicat în lupta împotriva pandemiei, a făcut donaţii de echipamente medicale şi a asigurat sistemele necesare pentru colaborarea între experţi Shanghai-Români privind tratamentul şi protejarea împotriva COVID-19.
Odată cu slăbirea ameninţării pandemiei de coronavirus, tehnologia şi digitalizarea vor fi cu siguranţă măsuri de recuperare importante pentru economia românească, consideră CEO-ul Huawei România.
Domnia sa ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre cum poate veni tehnologia în ajutorul redresării economiei noastre, despre ce ar însemna o nouă amânare a licitaţiei 5G, dar şi despre măsurile pe care Huawei le-a luat împotriva pandemiei.
---------
Reporter: Cum s-a implicat Huawei în lupta împotriva pandemiei de coronavirus?
George Zhang: Ca prioritate, am lucrat mai întâi pentru siguranţa angajaţilor noştri. În acest fel, putem garanta că solicitările din partea partenerilor noştri de afaceri şi clienţii pot fi satisfăcute.
Ne confruntăm cu trafic online crescut datorită adoptării solidarităţii şi distanţării sociale. Ca una dintre cele mai mari companii din industria de telecomunicaţii, am colaborat strâns cu operatorii pentru a oferi o reţea de internet stabilă şi sigură pentru populaţia europeană în această perioadă.
Pentru lunile martie şi aprilie, Huawei a donat peste 100.000 de măşti medicale guvernului şi spitalelor din România şi păstrăm contacte strânse cu ONG-uri şi oraşe care ar putea avea nevoie de asistenţă urgentă.
Pe lângă aceasta, Huawei a sprijinit cu un sistem de video-conferinţă pentru Dialogul de experţi Shanghai-România privind lupta împotriva COVID-19, precum şi distribuirea de copii ale ghidurilor medicale privind tratamentul şi prevenirea noului coronavirus pentru medicii români, atât online, cât şi în imprimare.
Ne străduim să asistăm instituţiile medicale româneşti pentru a diagnostica şi trata cât mai eficient acest virus cu ajutorul tehnologiei digitale.
Reporter: În ce măsură a fost afectat business-ul Huawei de criza provocată de coronavirus?
George Zhang: Sperăm că răspândirea acestui virus va fi curând combătută şi dorim recuperarea rapidă pentru toate persoanele afectate. Această pandemie ne reaminteşte că viaţa este mai conectată în această lume decât ne dăm seama.Ar trebui să lăsăm în urmă orice prejudecăţi şi să lucrăm împreună. Astfel putem combate şi depăşi această criză.
Pe termen scurt, activitatea Huawei nu este afectată. Fabricile noastre din China repornesc treptat producţia, iar liniile de producţie funcţionează complet. Pentru România, am implementat măsuri de prevenire şi control a epidemiei cu partenerii noştri de afaceri. În prezent, funcţionarea noastră este în paramentri normali şi riscurile legate de lanţul de aprovizionare sunt minime.
Reporter: Rezultatele din primul trimestru ale Huawei indică o scădere a creşterii. Ce planuri de redresare aveţi în vedere?
George Zhang: Rezultatele din primul trimestru au fost în conformitate cu aşteptările noastre. De fapt, veniturile pentru primul trimestru al anului 2020 au crescut cu 1,4% comparativ cu anul trecut. Aceasta este o performanţă rezistentă în faţa coronavirusului cu care ne confruntăm în acest moment.
În prezent, Huawei şi reţeaua noastră de furnizori colaborează pentru a rezolva provocările cu care se confruntă producţia şi pentru reluarea operaţiunilor. Ne aşteptăm ca afacerea să continue ca de obicei.
Reţelele reprezintă o linie de salvare pentru oamenii din toate categoriile, în timpul acestei crize de sănătate publică, astfel încât asigurarea unei funcţionări normale a reţelei este de o importanţă crucială.
Huawei face tot posibilul pentru a ajuta operatorii de transport să asigure operaţiuni de reţea stabile şi sigure.
Împreună, lucrăm pentru a satisface cererea de reţea creată prin distanţarea socială, pe măsură ce oamenii trec la telecomunicaţii, educaţie la distanţă şi comerţ electronic pentru necesităţile zilnice.
Este imposibil de prezis evoluţia acestei pandemii, dar credem că această provocare va fi depăşită prin a lucra şi a fi împreună.
Reporter: Putem vorbi de tehnologie ca o măsură de redresare a economiei?
George Zhang: Tehnologia şi digitalizarea vor fi cu siguranţă măsuri de recuperare importante pentru economia românească, odată cu slăbirea ameninţării aceastei pandemii.
Este clar chiar şi în această perioadă de solidaritate şi ieşire limitată, că o mare parte din puterea de cumpărare a consumatorilor şi activităţile sociale s-au mutat în online, cum ar fi cumpărăturile online şi întâlnirile de afaceri.
Potrivit operatorilor de telecomunicaţii, cererea de servicii de mesagerie vocală şi date a crescut cu 20% în această perioadă.
Huawei consideră cu tărie că o redresare rapidă a economiei va necesita sprijinul guvernului pentru competitivitate digitală. Oferirea unui mediu de afaceri corect şi deschis pentru părţile interesate din industrie şi punerea în aplicare a unui cadru de reglementare adecvat ar fi cheia pentru a atrage mai multe investiţii în industria tehnologică românească.
Pentru Huawei, tehnologia noastră poate fi folosită în diferite aspecte chiar şi în timpul crizei. Angajaţii noştri îşi menţin productivitatea prin intermediul platformei online WeLink. Cu ajutorul WeLink putem avea conferinţe video cu o audienţă de până la 300 şi putem satisface majoritatea nevoilor corporative.
În plus, Huawei ar putea sprijini educaţia prin furnizarea de platforme de servicii de predare online pentru şcoli şi colegii în aceste momente grele. Serviciul nostru Huawei Cloud permite învăţarea la distanţă prin funcţii video, audio şi cameră de chat, precum şi sprijinirea dezvoltării curriculei pentru online self-study.
Reporter: Credeţi că mai putem vorbi de implementarea tehnologiei 5G în ţara noastră sau va avea loc o amânare având în vedere criza cauzată de coronavirus?
George Zhang: Huawei solicită guvernului român să oprească amânarea suplimentară a implementării tehnologiei 5G.
Beneficiile reţelei 5G pot fi testate în diferite ţări în perioada pandemiei şi pot aduce beneficii de la reducerea volumului de muncă al resurselor medicale locale, prin utilizarea instrumentelor de diagnosticare la distanţă, până la livrarea de necesităţi cum ar fi maşini controlate AI, lucruri care pot spori mult siguranţa şi funcţioarea societăţii.
Digitalizarea industriei va defini o nouă generaţie de infrastructură digitală, iar cu 5G, această evoluţie va aduce un potenţial extraordinar pentru societate.
Guvernele ar trebui să promoveze în mod activ construcţia infrastructurii digitale şi să încurajeze inovarea tehnologică în industria afacerilor. Autorităţile de reglementare ar trebui să ţină pasul cu dezvoltarea tehnologiei şi să efectueze verificări şi certificări în timp util pentru a promova aplicarea la scară largă a tehnologiilor.
Reporter: Ce impact va avea renunţarea la procesoarele fabricate de către TSMC?
George Zhang: Huawei condamnă SUA pentru că şi-a impus agenda politică sectorului de afaceri. TSMC a comentat de nenumărate ori că nu vor opri producţia de procesoare pentru Huawei, suntem un partener de afaceri pe termen lung al TSMC şi suntem siguri că vom depăşi această provocare împreună.
Huawei este bine pregătit pentru presiuni suplimentare din partea SUA. Suntem siguri că, chiar şi sub presiune puternică, serviciile noastre nu vor fi afectate.
Reporter: Vă mulţumesc!
INSERT
Huawei se aşteaptă la o temperare a vânzările pentru întreaga piaţă de smartphone-uri, pentru lunile martie şi aprilie.
Cu toate acestea, până în acest moment, compania a înregistrat rezultate în creştere pentru primele luni ale anului, cota de piaţă a Huaweicrescând de la 20%-21% în 2019, la 25%-26% în 2020 pentru lunile ianuarie si februarie, potrivit lui Ciprian Mirea, Head of Trade Marketing & Ecosystem Business Development în cadrul Huawei Consumer Business Group.
La nivelul întregii pieţe de smartphone-uri, în România, în primele doua luni ale acestui an, a fost înregistrată o creştere de 1-2%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor companiei.
Ciprian Mirea ne-a declarant: "În orice caz, piaţa din România a aratat întotdeauna un apetit crescut pentru segmentul premium şi acest lucru s-a văzut şi în reacţia pieţei la cele mai recente lansări - Huawei P40 series, în particular. În acest moment, punem la dispoziţie o gamă variată de produse noi pentru utilizatorii de smartphone-uri - doar smartphone-urile lansate în martie, parte a serie Huawei P40, oferă consumatorilor soluţii actuale, care se adaptează uşor diferitelor stiluri de viaţă, pasiuni sau bugete - de la propunerile accesibile P40 lite E sau P40 lite către vârfurile de gamă P40 şi P40 Pro care oferă o nouă dimensiune fotografiei şi impresionează prin actualizările la nivel de procesor, baterie şi funcţionalitate, ce presupun per total o experienţă premium de utilizare pentru iubitorii de smartphone-uri".
Domnia sa a adăugat că Huawei continuă să se concentreze atenţia asupra contextului actual şi face toate demersurile pentru a adapta şi orienta business-ul către zona de online.
"Lucrăm îndeaproape cu partenerii noştri pentru a pune în practică cele mai bune soluţii şi a răspunde rapid nevoilor pieţei", a completat Ciprian Mirea.
Totodată, reprezentantul Huawei a precizat că în această perioadă, atât la nivel local, cât şi internaţional, principala grijă a companiei a fost să continue să ofere consumatorilor săi cea mai bună experienţă de achiziţie şi de a veni în întâmpinarea acestora cu dispozitive care să le răspundă din ce în ce mai specific nevoilor lor, indiferent de context.
"Toate eforturile noastre s-au tradus atât prin menţinerea calendarului de lansări de telefoane şi alte produse din ecosistem, printr-o distribuţie fără întârziere, cât şi adaptarea rapidă la noile nevoi de conectare din ultimele luni. Ne bucurăm că tehnologia noastră contribuie direct la asigurarea unui climat pozitiv de lucru şi oferă posibilităţi de conectare cu cei dragi; suntem încrezători că împreună putem depăşi această perioadă cât mai bine", a subliniat Ciprian Mirea.
1. V-ati
(mesaj trimis de Transformat în data de 01.05.2020, 22:55)
In propagandisti chinezi de stergeti comentariile fara urma
2. Urmeaza control
(mesaj trimis de Xig Ping în data de 02.05.2020, 10:00)
Cu tehologia Chineza urmeaza: control, subordonare, manipulare, ingradire in masa a populatiei.
Tehnologia are puteri ce depasesc de multe ori granitele legale aflate in mai toate constitutiile.
Mai toate rarile nu au legi adaptate la comportamentul prezent economic tehnologic sociologic ideologic cultural.
De acest decalaj al alinierii legislativului, legiuitorului, cunstitutiei, fata de salturile tehologice vor profita mereu ce ce controleaza, dicteaza, manipuleaza din cumbra.
Cu cat ai impresia ca esti mai liber cu atat este rescul real ca defapt sa te subordonezi inconstient regulilor.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.05.2020, 12:40)
Eu prefer sa am SIGURANTA si CONTROL ca in Singapore, decat dezmat si destrabalare ca la Tandarei ! Toti puradeii zburda nestingheriti, din Norvegia pana in Sicilia si nu am chef ca nevasta-mea, ce lucreaza in ATI la copii, sa fie infectata de vreun puradel scapat liber din satra ... De ce sarbii, grecii sau bulgarii au putut tine in frau pandemia iar noi nu ?!?