Germania dă asigurări că Grecia se bucură de sprijinul total al UE

F. A
Internaţional / 31 ianuarie 2010

Grecia beneficiază de "sprijinul total" al Germaniei şi al celorlalte state membre ale Uniunii Europene în lupta sa pentru a face faţă datoriei publice şi deficitului bugetar, a declarat duminică ministrul german de externe, Guido Westerwelle, citat de AFP.

"Suntem încrezători că guvernul grec va arăta că este capabil de dinamismul necesar pentru a face faţă slăbiciunilor structurale ale economiei", a declarat Westerwelle, pentru cotidianul elen Kathimerini.

"Atena are sprijinul total al Germaniei şi al tuturor celorlalte state membre ale Uniunii Europene în această privinţă", a adăugat ministrul, care va vizita marţi capitala elenă, unde se va întâlni cu premierul George Papandreou şi cu ministrul finanţelor, George Papaconstantinou.

Europenii sunt împărţiţi în privinţa unui eventual sprijin care ar trebui acordat Greciei, ţară afectată de cea mai gravă criză a finanţelor publice din ultimele trei decenii.

În cazul în care situaţia se agravează, Grecia ar putea beneficia până la urmă de sprijinul UE, însă chestiunea este delicată, deoarece un astfel de plan de salvare pentru un stat din zona euro poate da un semnal periculos, mai ales în condiţiile în care Spania şi Portugalia sunt la rândul lor într-o poziţie fragilă.

"Grecia nu este singură", a asigurat vineri ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, care a precizat, însă, că nu există în prezent un plan de salvare pentru această ţară.

Unele relatări de presă din ultima săptămână au indicat că UE - în special Franţa şi Germania - ar pregăti măsuri de sprijin în favoarea Greciei.

Premierul elen a negat, însă, că ar exista un astfel de "plan B" la programul de austeritate bugetară al guvernului de la Atena, asupra căruia Comisia Europeană se va pronunţa vineri.

Grecia a încheiat 2009 cu un deficit bugetar de 12,7% din produsul intern brut (PIB) şi cu o datorie publică de 113% din PIB, niveluri care au îngrijorat pieţele financiare. Guvernul de la Atena s-a angajat să reducă deficitul la 8,7% din PIB în acest an şi la sub 3% în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb