La târgul IT "CEBIT 2015", ce se desfăşoară la Hanovra în Germania, participă 26 de companii româneşti din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în perioada 16-20 martie, arată un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) remis azi redacţiei.
Pavilionul României a fost organizat de MECT împreună cu Asociaţia Română pentru Industria de Electronică şi Software - ARIES în cadrul Programului naţional de promovare a exporturilor cu finanţare de la bugetul de stat.
Ceremonia de deschidere oficială a manifestării a avut loc la Congress Centrum, discursul de inaugurare fiind susţinut de Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
În pavilionul naţional, cu o suprafaţă de 270 mp, expun, sub brandul de ramură "RomaniaIT": 123 Contact Form, Ambo Software, Accesa IT Systems, Aptus Software, Arobs Transilvania Software, Ascent Soft, Asterix Software, Beenear, Cobelt Sign, Codespring, Dapredi Soft Sysmtems, Eta Automatizari Industriale, Greensoft, Infrasoft, Innovate Informational Technlogy, Insoftdev, IT Six Global Services, Nexus Electronics, Nordlogic Software, Optima Group, Pentalog, Ropardo, Romsoft, Race Software, Syneto, Tremend Software Consulting.
Principalele domenii de activitate ale companiilor prezente sunt: aplicaţiile software pentru structurarea afacerilor, dezvoltarea de software specializat, telemarketing, software pentru testarea produselor şi asigurarea calităţii producţiei, controlul traficului rutier de transport marfă, cloud computing, aplicaţii în domeniul distribuţiei produselor, dezvoltarea echipamentelor mobile, e-commerce, activităţile bancare şi de asigurări, sănătatea şi altele.
Potrivit MECT, participanţii români îşi propun să identifice noi oportunităţi de afaceri şi colaborare cu parteneri străini în proiecte ce urmează a fi implementate în România şi alte ţări.
"Tema centrală a CEBIT 2015 este «Abilitatea de utilizare a unui volum foarte mare de date în mod responsabil şi sustenabil - Datability», liderii globali din domeniu fiind unanimi în aprecierea că progresele acestui sector în perioada următoare vor fi determinate de modul în care companiile care activează în acest sector vor reuşi să determine utilizarea în comun (dincolo de barierele naţionale ale statelor şi limitările inerente ale companiilor) a unui volum cât mai mare de date în domenii cât mai diverse ( infrastructură, producţia industrială, serviciile sociale şi de sănătate, energia, transporturile etc.)", potrivit comunicatului.
La "CEBIT - 2015" participă peste 3.700 expozanţi din 75 de ţări, dintre care 36 cu pavilion naţional. Peste 50% dintre expozanţi sunt firme din afara Germaniei, fapt ce probează gradul ridicat de internaţionalizare al manifestării. Se estimează un număr de vizitatori de peste 240.000 persoane, în exclusivitate specilialişti şi factorii decizionali în domeniu şi sunt programate a se desfăşura numeroase seminarii şi conferinţe pe teme din domenii specifice.