GERMANIA Ministerul Muncii a clarificat aplicarea legii salariului minim pentru transportatorii români

Alexandru Costea
Companii #Transporturi / 27 martie 2015

Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania a transmis către UNTRR clarificări privind calcularea diurnei plătite şoferilor români ca parte a salariului minim conform MiLoG şi precizări privind documentele pe care transportatorii români trebuie să le prezinte Administraţiei Vamale din Germania în cazul unui control.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor din România (UNTRR), de la intrarea în vigoare a MiLoG la începutul acestui an, asociaţia a realizat "numeroase" demersuri adresate Guvernului Federal al Germaniei.

UNTRR a semnalat Cancelarului Germaniei - doamna Angela Merkel faptul că prevederile protecţioniste ale legii germane MiLoG afectează libera circulaţie a serviciilor în UE şi de asemenea, UNTRR a intervenit la Ministrul Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania şi la Administraţia Vamală din Germania solicitând clarificări privind aplicarea MiLoG transportatorilor români. UNTRR a semnalat aceste demersuri şi Ambasadei României în Germania.

"Întârzierea primirii unui răspuns din partea Guvernului German a condus la creşterea incertitudinii transportatorilor români, obligaţi în mod abuziv să respecte o lege naţională a Germaniei, fără a avea informaţii clare privind aplicarea acesteia. Având în vedere această situaţie critică, asociaţia noastră a realizat două acţiuni de protest luna aceasta: protestul UNTRR împotriva MiLoG din 18.03.2015 în faţa Ambasadei Germaniei din Bucureşti şi protestul împotriva neo protecţionismului în transporturi organizat de UNTRR, alături de asociaţii colege din Cehia, Polonia, Lituania şi Ungaria pe 25.03.2015 în faţa Parlamentului European la Bruxelles", arată sursa citată.

La solicitarea UNTRR ca diurna plătită şoferilor români pentru operaţiunile de transport internaţional efectuate pe teritoriul Germaniei să fie considerată ca element al salariului minim conform MiLoG, având în vedere că aceasta are natura unei indemnizaţii de delegare care se acordă, conform Codului muncii din România, suplimentar faţă de sumele reprezentând cheltuielile de transport şi cazare şi de regulă compensează costul sporit al vieţii în afara localităţii de domiciliu.

Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania precizează că "în măsura în care se plăteşte o diurnă suplimentar la rambursarea cheltuielilor efective ale angajatului pentru transport şi cazare, şi anume serveşte scopului de a compensa dezavantajele care se creează prin aceea că angajatul nu îşi poate executa munca în locul său de reşedinţă şi în mediul său obişnuit, iar mărimea acestora depinde de ţara în care este utilizat angajatul şi astfel sunt compensate costurile de viaţă diferite dintre România şi Germania, atunci o astfel de diurnă poate fi luată în calcul ca fiind o parte din salariul minim".

Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania precizează că de regulă, Administraţia Vamală din Germania poate solicita următoarele documente: contract de muncă, respectiv documentele din care să rezulte conţinuturile principale ale raporturilor de angajare; documente de evidenţă pentru timpul de lucru, calculul salariilor şi documente de evidenţă a efectuării plăţilor salariilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb