Germania mobilizează 12.000 de soldaţi în lupta cu SARS-CoV-2

S.B.
Internaţional / 13 noiembrie 2021

Germania mobilizează 12.000 de soldaţi în lupta cu SARS-CoV-2

Germania se pregăteşte să mobilizeze armata pentru a ajuta serviciile sanitare copleşite, informează news.ro.

Der Spiegel a scris că 12.000 de soldaţi vor fi mobilizaţi până la Crăciun.

Între misiunile lor se numără administrarea de doze suplimentare de vaccin şi efectuarea de teste în aziluri şi spitale.

Până în prezent, au fost detaşaţi 630 de soldaţi, potrivit ziarului.

Cancelarul Angela Merkel a îndemnat oamenii care nu s-au vaccinat să îşi reconsidere decizia, având în vedere că rata incidenţei la şapte zile a crescut la cel mai înalt nivel - 277,4 la 100.000 de persoane.

Germania a înregistrat, de la începutul pandemiei, puţin peste 5 milioane de contaminări şi aproximativ 97.700 de decese asociate.

La nivel mondial, de la descoperirea SARS-CoV-2, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 252,5 milioane de cazuri de infectare şi peste 5 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. adica sa ii vaccineze fortat pe strada sau pe unde ii prind

    mi-e mila de germani 

    1. ...ca tot urmam modele diverse! Urmeaza, oare, un lagar de concentrare mondial?!...

      Si ai postat de mila germanilor?

      Păi, noi suntem destul de idioți să replicăm orice se întâmplă în lumea asta ... fără discernământ.

      În anii 1930 concesionam gratis rezervele petroliere pentru că "așa spunea Londra". Spre sfârșitul anilor 30-40 îi mierleam pe unii evrei pentru că "așa făceau nemții, etc". 

    Germania are procent de populatie complet vaccinata mai mic decat Olanda sau Danemarca.

    Germania inregistreaza recrudescenta cazurilor de COVID, prin urmare Germania si indeamna / constrange populatia sa se vaccineze. 

    Dar (!!) si Olanda, respectiv Danemarca asista la aceeasi crestere masiva de cazuri COVID, in ciuda gradului masiv de vaccinare. 

    Aceste doua tari pe cine sa mai indemne la vaccinare daca practic toti sunt vaccinati? 

    Asa ca, nemaiavand pe cine sa vaccineze, reintroduc restrictii... 

    Dupa aceasta logica: Germania (ca si Austria, Romania, etc) isi vor constrange cetatenii sa se vaccineze, iar cand procentul va fi similar celui din Danemarca si Olanda, se vor reintroduce oricum restrictii. 

    Orice, numai sa nu admita ca pandemia a fost gresit abordata, noi nefiind capabili sa gestionam teribila putere de mutageneza a unui virus ARN cu uneltele si privarile de liberate de pana acum.

    Daca am fi putut, am fi putut gestiona alte virusuri ARN care sunt studiate si tintite terapeutic de zeci de ani, precum HIV, sau virusul hepatitic C, rinovirusuri, etc. 

    1. Toti cetatenii trebuie intepati pentru ca asa vor smecherii dementi care se cred elite. Inteparea este un act de supunere, nu are legatura cu virusul. Olanda, Danemarca, UK, Israel, Singapore sunt exemple unde se vede ca un numar mare de intepati nu ajuta la stoparea virusului.

      Daca tot zici ca pandemia a fost abordata gresit, nu vrei sa ne spui cum ai gestiona o astfel de criza?

      Nu ajuta la eradicarea virusului, daca intelegi diferenta.

      Cum aș fi gestionat o astfel de criză?

      Destul de simplu: explicam cetățenilor și încercam să vaccinez bătrânii, pe ceilalți cu comorbidități și pe cei care doresc să se înțepe din proprie convingere. Pe copii și tineri în niciun caz nu-i înțepam cu toptanul pentru că ... unul de 20 de ani mai are de trăit statistic 55-60 de ani și habar n-am ce efecte adverse pot exista pe termen lung. Pe ceilalți (oameni în putere care NU doresc să se înțepe) îi lăsam în pace să-și vadă de viața lor, de stresul social fenomenal, fără să aplic presiuni naziste. 

      Ce aș fi transmis prin măsurile respective? Că sunt interesat de sănătatea oamenilor (fizică și mentală), promovam coeziunea socială fără să-i mân pe vaccinați împotriva nevaccinaților.

      Ce se obține prin măsurile naziste și încercarea de vaccinare a tot ceea mișcă? Tensiuni sociale și confirmarea fără tăgadă a faptului că scopul vaccinări în niciun caz nu e primordial medical. Interesul vaccinări e în mod cert altul. Că o fi constrângere sau control, toate converg spre tiranie și spre pierderea completă/definitivă a încrederii omului de rând . 

      Practica bate teoria. Au incercat si altii ceva similar dar cand sistemul sanitar este depasit iar mortalitatea creste exponential tot la tensiuni sociale se ajunge. Mai multe tari au avut o abordare relaxata la inceputul pandemiei iar dupa ce primele valuri de COVID au facut ravagii au optat pentru masuri mai stricte.

      Toate guvernarile au o componenta de constrangere si control. Lipsa de educatie duce mult mai repede la tiranie pentru ca populatiile needucate au mare drag de lideri autoritari.

    Parca un ziar german zicea ca idiotii europei sunt nemtii.

    1. mda, ideea ar fi sa nu ai cazuri multe

      ca daca ai 30 de cazuri pe zi, poti sa ai doar 35% vaccinati, ca nu prea are cine sa moara. 

      dar daca ai 70% vaccinati si 50000 de cazuri pe zi, o sa aiba cine sa moara.

      asta ar suna ca pledoarie pt lockdown, numai ca noi am avut 30 de cazuri pe zi fara lockdown. iar acum cazurile au luat-o la vale inainte sa se aplice toate aberatiile de restrictii luate din panica cand au vazut ca sunt aproape 19000 pe zi. 

      S-au aplicat cele mai importante. S-au oprit petrecerile, cluburile, daca mai trebuia demonstrat altceva. Restaurante cu certificat digital DAR inchise devreme, nu lasate non-stop pana la betii crunte. Vii, iei masa, pleci dracului acasa ca este pandemie.

      Deci, daca se evita dezmatul, se evita contaminarea.... ce era atat de greu de inteles pentru guvernanti? Nu este nevoie sa impui vaccinarea obligatorie. Fiecare sa se imbete acasa. 

      Realitatea e un pic alta.

      Măsurile aplicate au fost luate mult prea târziu ca să conteze: vârful valului a fost chiar înainte să aplice măsurile naziste. Dacă restricțiile ar fi contat semnificativ, atunci ai fi văzut vârful la 1-2 săptămâni DUPĂ aplicarea lor și mai apoi o scădere graduală!!! 

      De fapt, dacă e să judecăm rece: valul s-a dezumflat foarte repede pentru că nivelul de infectare a fost exponențial (probabil în realitatea nu erau doar 19K cazuri/zi ci mai aproape de 80K/zi). Datorită exploziei infectărilor s-a ajuns într-un timp relativ rapid (1 lună) să nu prea mai existe oameni care să se poată infecta ... 

      ASta îți spune multe și despre nivelul de planificare și înțelegere al autorităților. Cumva e însă normal. Păduchii din frunte erau interesați numai de îndeplinirea poruncilor externe și de injectare. I-a durut în c00r de teste care să arate ce procent de persoane (adulți + copii) sunt trecuți deja prin boală și care au probabilitate infimă de infectare. I-a durut în c00r și de antivirale în farmacii.

      Ca fapt divers, cel mai puțin vaccinat județ din România - Suceava - a fost primul care-a ieșit din zona roșie având o mortalitate / suta de mii de locuitori MAI MICĂ decât județul Cluj - unul dintre "campionii" campaniei de vaccinare. 

    V-ati gd vreodata ca ,,intruziunea" virusului e usur si de stresul/ panica pe care ,,mai marii" nostri le genereaza -gresit, de la inceput- in sufletele si mintile ,,prostimii"?!

    1. E evident că și psihicul contează într-o anumită măsură!

      Când te uiți la tembelizor sau citești ziare în care vezi/auzi doar de morți ... ai toate șansele să intri cel puțin în depresie. Mai pune pe lângă asta și lipsa căldurii (București, Timișoara, etc) care scade capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu boala... 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb