Gheorghe Nichita va fi cercetat în arest la domiciliu

O.T.
Ziarul BURSA #Politică / 8 mai 2015

Gheorghe Nichita va fi cercetat în arest la domiciliu

Actualizare 19:08

Primarul Iaşiului Gheorghe Nichita va fi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în sensul că a apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă.

Instanţa a mai decis şi ca şeful Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul aceleiaşi instituţii, să fie cercetaţi sub control judiciar.

(Elena Deacu)

---

Intrat în vizorul justiţiei, dar şi al presei mondene, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi a anunţat ieri că se autosuspendă din toate funcţiile deţinute în partid, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Primar al Iaşiului din 2003, Nichita nu renunţă şi la această funcţie şi nici la calitatea de simplu membru de partid: "Am avut o discuţie cu preşedintele PSD, Victor Ponta, prin care i-am adus la cunoştinţă faptul că mă suspend din toate funcţiile pe care le deţin în partid - cea de vicepreşedinte la nivel naţional şi cea de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi. Potrivit statutului partidului, până la clarificarea situaţiei mele juridice, atribuţiile preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Iaşi vor fi preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi. Rămân în continuare membru al partidului şi fidel principiilor social-democrate". De altfel, la începutul săptămânii, indirect, premierul Victor Ponta îi sugerase edilului să facă un pas în spate în ceea ce priveşte activitatea din partid: "Nu cunosc niciun fel de detalii din caz şi nu vreau să le comentez. Mă bucur doar că este în libertate şi, aşa cum am adoptat rezoluţia la Consiliul Naţional, pentru fapte de corupţie, orice persoană care deţine funcţii de conducere are o anumită responsabilitate. Nu pot să mă pronunţ eu, cu siguranţă se pronunţă justiţia dacă e vorba de fapte de corupţie. Dacă e vorba de alte fapte, există alte tipuri de responsabilităţi".

Procurorii DNA au dispus, săptămâna trecută, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Alături de el, au fost reţinuţi directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (3 acte materiale) şi abuz în serviciu, şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul Poliţiei Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Ulterior, Tribunalul Bucureşti a decis ca toţi trei să fie cercetaţi în libertate sub control judiciar.

Întregul scandal a pornit de la o poveste de dragoste tumultuoasă, pigmentată cu urmăriri şi scandaluri domestice, care i-a avut ca protagonişti pe edilul Gheorghe Nichita şi pe Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb