Ghişeul Virtual de Plăţi sporeşte confortul cetăţenilor

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 octombrie 2008

"Ghişeul Virtual de Plăţi furnizează, începând din 1 octombrie 2008, servicii în parteneriat cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Astfel persoanele fizice pot achita online, cu ajutorul cardurilor bancare, obligaţiile fiscale reprezentând impozitul pe venit, plăţi anticipate cu titlul de impozit, regularizări aferente impozitului pe venit precum şi obligaţii fiscale accesorii aferente acestora", a declarat Daniel Gruia, preşedintele Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI).

În calitate de posesor al unui card bancar, platitorul persoană fizică va fi scutit de procedura greoaie şi consumatoare de timp necesară până în acest moment, apelând la o variantă mult mai simplă, sigură şi rapidă, disponibila la orice oră din zi şi în doar 5 minute: se accesează, persoana interesată se autentifică sau îşi creează cont nou, se accesează funcţia de plăţi on-line a Ghişeului, se alege tipul de plată şi se completează formularul generat în concordanţă cu informaţiile necesare efectuării acesteia, se confirmă corectitudinea lor iar în final Ghişeul generează dovada de efectuare a plăţii.

"Ghişeul Virtual de Plăţi va intra în curând într-o etapă de dezvoltare suplimentară pentru a permite introducerea de noi servicii plătite electronic de către persoanele fizice sau juridice către autorităţile locale, urmând ca până la sfârşitul anului să existe deja noi beneficiari în sistem care să încaseze taxele şi impozitele prin intermediul Ghişeului. Ne dorim simplificarea procedurii de înregistrare şi interfaţare şi minimizarea costurilor pentru instituţiile publice, în ceea ce priveşte interconectarea cu acest sistem, reducând întreaga lor implicare la -un minim efort de a se înregistra, de a urmări şi gestiona rapoartele de plăţi", a adăugat preşedintele ASSI, domnul Daniel Gruia.

Ghişeul Virtual de Plăţi reprezintă sistemul informatic de utilitate publică, parte a sistemului e-guvernare, prin intermediul căruia persoanele fizice şi juridice pot efectua plăţi electronice cu cardul către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale din România. Astfel, orice cetăţean sau reprezentant autorizat al unei companii poate efectua plăţi cu cardul pentru orice debit către instituţiile statului român, cu condiţia înregistrării în sistem a serviciului de către instituţia beneficiară a plăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb