Giganţii IT americani afectaţi de interzicerea imigraţiei au finanţat inaugurarea lui Trump

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 februarie 2017

Giganţii IT americani afectaţi de interzicerea imigraţiei au finanţat inaugurarea lui Trump

Mai multe companii de tehnologie care protestează în prezent împotriva ordinului executiv dat de preşedintele Donald Trump pentru interzicerea temporară a intrării pe teritoriul Statelor Unite ale Americii a cetăţenilor din şapte ţări cu majoritate musulmană, au făcut în mod legal donaţii majore pentru campania de inaugurare a acestuia în funcţie, informează The International Business Times.

Potrivit unui raport, marile companii de tehnologie i-au acordat sprijin lui Trump după ce a devenit preşedinte, contribuind atât în numerar, cât şi cu servicii pentru Comitetul de inaugurare.

"Microsoft", de exemplu, are 76 de angajaţi care au fost afectaţi de interzicerea intrării pe teritoriul Statelor Unite a cetăţenilor din Siria, Sudan, Somalia, Irak, Iran, Libia şi Yemen. La sfârşitul lunii trecute, preşedintele "Microsoft", Brad Smith, a scris un e-mail către personalul companiei, oferindu-le angajaţilor "consiliere şi asistenţă juridică", relatează The International Business Times.

Potrivit raportului, compania americană de tehnologie a donat 250.000 de dolari în numerar şi tehnologie şi alte instrumente în valoare de 250.000 de dolari Comitetului inaugural prezidenţial.

Raportul mai arată, citând surse apropiate situaţiei, că "Google" a donat o sumă nespecificată şi a oferit un serviciu de livestream "YouTube" cu ocazia inaugurării. Compania are în jur de 200 de angajaţi afectaţi de interdicţia de călătorie, iar CEO-ul Google, Sundar Pichai, şi-a exprimat opinia împotriva ordinului executiv.

Într-o scrisoare dedicată angajaţilor, Sundar Pichai a afirmat: "Este dureros să vezi costul personal al acestui ordin executiv pe colegii noştri. Ne-am făcut întotdeauna publică viziunea noastră asupra problemelor de imigrare şi vom continua să facem acest lucru".

Reţeaua de socializare "Facebook" nu a făcut nici o donaţie în numerar, în schimb a furnizat cabine foto "Instagram" (reţea socială axată pe photo-sharing deţinută de Facebook) pentru a atrage oamenii să participe la ceremonia de inaugurare.

Mark Zuckerberg, preşedinte, director executiv şi co-fondator al Facebook, a declarat într-o postare pe reţeaua socială: "Statele Unite ale Americii sunt o naţiune de imigranţi, iar noi ar trebui să fim mândri de asta. Ar trebui să ţinem uşa deschisă pentru refugiaţi şi cei care au nevoie de ajutor".

Compania de e-commerce "Amazon", care a fost în mare parte tăcută pe această temă, este de asemenea prezentă în raportul care specifică faptul că a contribuit în numerar, precum şi cu servicii pentru inaugurarea lui Donald Trump.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb