Giganţii tehnologici, acuzaţi de "supraveghere în masă"

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #IT / 23 septembrie

Giganţii tehnologici, acuzaţi de "supraveghere în masă"

English Version

Un nou raport realizat de Autoritatea Americană pentru Concurenţă (FTC) scoate la lumină o realitate alarmantă: giganţii din domeniul platformelor sociale şi al internetului practică supravegherea în masă pentru a valorifica datele personale ale utilizatorilor. Studiul, desfăşurat pe parcursul mai multor ani, dezvăluie că aceste companii colectează şi stochează cantităţi uriaşe de informaţii, uneori cu ajutorul operatorilor de date cu caracter personal, fără limite clare de timp pentru păstrarea acestora.

Conform FTC, companii mari precum Meta (Facebook), YouTube (Google), Snap, Amazon (prin Twitch), ByteDance (TikTok) şi Twitter (devenit între timp X) sunt implicate într-o activitate de colectare masivă a datelor personale, încurajată de un model economic bazat pe publicitate ţintită. Acest model, deşi extrem de profitabil, are ca efect direct compromiterea vieţii private a utilizatorilor, expunându-i la riscuri precum furtul de identitate şi hărţuirea. Lina Khan, preşedinta FTC, a declarat într-un comunicat că raportul evidenţiază gravitatea acestor practici şi lipsa măsurilor adecvate de protecţie a copiilor şi adolescenţilor în mediul online. "Aceste practici pot pune în pericol viaţa privată a oamenilor şi pot ameninţa libertăţile individuale", a subliniat ea. Un aspect esenţial menţionat în raport este faptul că datele colectate de aceste companii sunt utilizate pentru a alimenta publicitatea ţintită, ceea ce permite firmelor să genereze profituri de miliarde de dolari. În acest context, multe companii prioritizează câştigurile financiare în detrimentul protejării confidenţialităţii utilizatorilor. Pe de altă parte, David Cohen, şeful Interactive Advertising Bureau (IAB), o organizaţie a industriei publicităţii digitale, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de concluziile FTC. El a susţinut că utilizatorii de internet înţeleg că publicitatea ţintită le oferă acces gratuit sau la preţ redus la diverse servicii online. Totodată, IAB a declarat că susţine adoptarea unei legi naţionale cuprinzătoare privind confidenţialitatea datelor personale, conform recomandărilor din raport. Un purtător de cuvânt al Google, Jose Castaneda, a respins acuzaţiile de supraveghere în masă, afirmând că Google respectă cele mai stricte norme de confidenţialitate şi nu vinde informaţii personale.

Acest raport readuce în atenţie necesitatea unor reglementări mai stricte pentru protejarea datelor personale în era digitală, în special în ceea ce priveşte siguranţa celor mai vulnerabili utilizatori - copiii şi adolescenţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb