Globalworth vrea să cumpere active imobiliare de 120 milioane euro

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 18 septembrie 2015

Globalworth vrea să cumpere active imobiliare de 120 milioane euro

Globalworth Real Estate Investments, companie controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat un memorandum de înţelegere pentru achiziţia unui portofoliu imobiliar format din 30 de active, precum şi a altor două construcţii din ţara noastră, pentru aproximativ 120 de milioane de euro, arată un raport emis ieri de compania de investiţii imobiliare.

Portofoliul de active imobiliare este format din clădiri finalizate şi terenuri şi este închiriat către o companie multinaţională, Globalworth anticipând că chiriaşul va avea o contribuţie de 3 milioane de euro pe an.

Celelalte două proprietăţi, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 35.000 de metri pătraţi, vor aduce venituri de 6,5 milioane de euro pe an.

Compania efectuează în prezent verificarea financiară a acestor active.

La data de 15 septembrie, Globalworth deţinea în România 14 active imobiliare, în valoare de 808,8 milioane de euro, dintre care 13 în Bucureşti şi un parc de logistică în Timişoara. La sfârşitul anului trecut, Globalworth deţinea în România un portofoliu de aproape 600 de milioane de euro.

La sfârşitul primului semestru, societatea fondată de Ioannis Papalekas a înregistrat un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 31,5 milioane de euro, în creştere cu 266% faţă de primele şase luni de anul trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

Portofoliul Globalworth cuprinde, în principal, o serie de clădiri de birouri în Bucureşti şi un parc industrial în Timişoara, ambele pieţe continuând să performeze în 2014, având randamente investiţionale de 7,75% pentru piaţa de birouri şi 9,75% pentru piaţa logistică. Cea mai mare parte a portofoliului Globalworth se regăseşte în zona centrală de business (CBD) din Bucureşti, unde activele companiei beneficiază de infrastructură de acces, proximitatea faţă de aeroport, parcuri şi lacuri, precum şi un nou centru comercial. Grupul mai deţine şi parcul logistic Timişoara Airport Park (TAP), oraş ce a devenit unul dintre huburile industriale principale ale ţării, datorită proximităţii de graniţa de vest.

În prezent, compania are în construcţie două proiecte, respectiv Bucharest One şi faza 1 din Globalworth Campus, ce urmează să fie finalizate în ultimul trimestru din 2015, respectiv primele trei luni de anul viitor. Cele două investiţii vor livra circa 107.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în partea de nord-est a Bucureştiului, care atrage un număr semnificativ de chiriaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb