Goana după aur

I.Ghe.
Internaţional / 31 mai 2020

Goana după aur

Cantităţi mari de lingouri de aur au ajuns la New York, în ultimele luni, în ceea ce a fost unul din cele mai mari transferuri fizice de metal preţios efectuate vreodată, transmite Bloomberg.

Începând de la finele lunii martie, o cantitate de aproximativ 550 de tone de aur, în valoare de 30 de miliarde de dolari la preţurile actuale şi echivalentul întregii producţii realizate de minele de aur în aceeaşi perioadă, a ajuns în depozitele bursei Comex din New York, iar sute de tone din această cantitate au fost importate.

Echipele de la New York ale firmei au lucrat 24 din 24 pentru a face faţă cererii, în contextul carantinei, întreruperii zborurilor şi distanţei sociale.

"Livrările spre New York sunt fără precedent", spune Allan Finn, director la firma de logistică şi servicii de securitate Malca-Amit, scrie Agerpres.

Potrivit datelor oficiale, exporturile de aur ale Elveţiei spre SUA au explodat, ajungând la 111,7 tone în aprilie, cea mai ridicată valoare înregistrată vreodată. Chiar şi rafinăriile de aur din Australia şi-au majorat producţia de lingouri pe care să le livreze la New York.

Pentru directorul Brink's Ltd., Mark Woolley, creşterea cererii pentru livrarea de aur în New York a fost una fără precedent în ultimii 20 de ani pe piaţă. "Cantitatea de aur pe care am mutat-o cu succes la New York este destul de importantă. Este probabil apropiată de cantitatea de metal care a fost extrasă din mine în această perioadă", a spus Mark Woolley la un webinar găzduit de London Bullion Market Association.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dacă banii nu mai au acoperire în aur o sa vedem curând cine greșește.

    1. A ZIS BINE , WARREN BUFFETT : SA NU AVETI , IN PORTOFOLIUL VOSTRU , AUR !!! AURUL , NU ESTE ALTCEVA , DECAT UN INSTRUMENT DE SPECULA !!! AURUL NU ADUCE NIMIC !!! NICI UN FEL DE DIVIDEND , S-AU VREO ACTIUNE GRATUITA , S-AU PREFERENTIALA !!! NU CA , AR FI VREUN BALAST , PENTRU INVESTITORI , CUM SANT ACTIUNILE ROMANESTI , DE TIP : SSIF BROKER , COMPA , ROMPETROL RAFINARE , PRODPLAST , CONDMAG , S-AU ALTELE !!! TOTUSI : CARE VREA SA AIBE AUR , FIZIC , S-AU PE HARTIE , POATE BINENTELES , SA O FACA !!! PE RISCUL LUI !!!

      Coronavirus a aratat cat de fragile sunt tarile. Iar toate valorile " artificiale " cum sunt valutele virtuale , actiunile si altele sunt doar aer volatil in fata unei crize. De aceea lumea se indreapta spre aur, e o valoare sigura, care exista si dupa criza. In schimb bursa cade sau creste, bitcoin ul la fel. Proprietatile sunt la fel de bune ca aurul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb