"Goldman Sachs" vinde acţiuni de 5 miliarde de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 aprilie 2009

Veniturile "Goldman" din operaţiunile de investment banking au fost de 823 milioane de dolari în primul trimestru din 2009, comparativ cu 1,17 miliarde în aceeaşi perioadă din 2008.

Veniturile "Goldman" din operaţiunile de investment banking au fost de 823 milioane de dolari în primul trimestru din 2009, comparativ cu 1,17 miliarde în aceeaşi perioadă din 2008.

Banca a obţinut un profit peste aşteptări în primul trimestru

"Goldman Sachs Group" Inc. va lansa o emisiune de acţiuni ordinare, în valoare de 5 miliarde de dolari, ca să obţină banii necesari rambursării fondurilor primite de la guvern.

Banca a raportat un profit de 1,81 miliarde de dolari sau 3,39 dolari/acţiune pentru trimestrul întâi, încheiat în 27 martie, comparativ cu numai 1,64 dolari/acţiune, cât estimau analiştii. Veniturile din vânzări au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari.

"Goldman" a mai anunţat că a suferit pierderi de 780 milioane de dolari sau 2,15 dolari/acţiune în decembrie 2008, din cauza unor inves­tiţii. Însă, rezultatele aferente acestei luni au fost anunţate separat, în contextul în care "Goldman" şi "Morgan Stanley" şi-au modificat perioadele de raportare.

Rezultatele sunt văzute de mulţi analişti ca un semn că banca este pe drumul cel bun pentru rezolvarea problemelor financiare cu care s-a confruntat din cauza crizei globale.

"Este încă un semn că sectorul financiar a trecut de ceea ce a fost mai rău", consideră Keith Wirtz, directorul companiei de investiţii "Fifth Third Asset Management".

În primul trimestru din acest an, "Goldman Sachs" şi-a constituit provizioane de 4,71 miliarde de dolari pentru compensaţii şi beneficii, cu 18% peste suma aferentă perioadei similare din 2008. Cheltuielile băncii au totalizat 50% din venituri, cu 48% mai mult decât anul trecut, chiar dacă personalul băncii s-a redus cu 12%, la 27.989 de angajaţi.

"Goldman", bancă ce înregistrase un profit record pe Wall Street în 2007, a fost nevoită să recurgă la disponibilizări, după ce acţiunile sale s-au depreciat cu 69% în 2008. Amintim că "Goldman Sachs" şi "Morgan Stanley" au fost transformate în instituţii bancare, după ce investitorii şi-au pierdut încrederea în companiile ce se bazau pe fonduri din împrumuturi.

Anunţul privind emisiunea de acţiuni "Goldman Sachs" a fost făcut luni, iar ulterior acestuia acţiunile băncii au urcat cu 4,7%, dând societăţii o valoare de piaţă de 65,7 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb