GOLDMAN SACHS:  Yenul este cea mai sigură monedă, depăşind francul elveţian

Cristina Radu
Internaţional / 11 iulie 2017

Yenul este cea mai sigură monedă, depăşind francul elveţian

Yenul este cea mai sigură valută dintre toate, potrivit unei analize de corelaţie a economiştilor Goldman Sachs. Moneda japoneză se aliniază cel mai aproape de mişcările activelor cu risc global din ultimul deceniu, arată un raport de luni al economiştilor Goldman conduşi de Kevin Daly, conform Bloomberg.

Economiştii au comparat fluctuaţiile zilnice şi lunare pentru 28 de monede globale, dezvoltate şi în curs de dezvoltare pe două perioade de cinci ani din 2007 până în 2011 şi din 2012 până în 2016. Yenul a prezentat cea mai solidă corelaţie negativă cu stocurile globale, preţurile americane ale uleiului şi randamentele Trezoreriei SUA.

Analiza Goldman arată: "Yenul este un < < paradis sigur al monedelor > >, francul elveţian şi dolarul american luptând pentru al doilea loc. La celălalt capăt al spectrului de frecvenţe, o serie de valute diferite de pe pieţele emergente concurează pentru titlul de < < cele mai riscante > > valute. Aceste corelaţii apar relativ stabile în timp, cu excepţia notabilă a relaţiilor dolarului american. "

Corelaţia negativă dintre preţul dolarului şi preţul petrolului a fost mai slabă în perioada 2012-2016 faţă de prima, au afirmat economiştii. Acest lucru sugerează că relaţia anterioară dintre cele două a fost neobişnuit de puternică imediat după criza financiară din 2008 sau reflectă creşterea auto-suficienţei petroliere din S.U.A.

Peso mexican, randul sud-african, dolarii canadieni şi australieni sunt monedele de risc cele mai consecvente. Corelaţiile dintre valute şi trezorerii pe 10 ani tind să fie pozitive, cu excepţia yenului. Controlate de alte variabile, relaţiile devin negative.

Faptul sugerează că motivele care stau la baza creşterii randamentelor sunt esenţiale pentru înţelegerea reacţiei la rata de schimb: nu creşterea randamentelor determinată de îmbunătăţirea optimismului este de natură să sprijine monedele cu risc, ci o creştere "pură" motivată, de exemplu, de un şoc de inflaţie.

Relaţia dintre cursurile de schimb şi rentabilitatea acţiunilor prin MSCI All Country World Index au fost mult mai puternice pe baza zilnică pe cea lunară, faţă de corelaţiile cu testele internaţionale de Vest din Texas. Când preţurile petrolului cresc, valutele de la exportatori, inclusiv Canada, Columbia, Rusia, tind să depăşească performanţa, iar yenul, dolarul şi francul au tendinţa de a avea performanţe scăzute.

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7319
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3448
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur400.2435

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb