Google anunţă că nu va mai face abuz de poziţia sa dominantă în reclamele de pe internet, după ce Franţa a amendat compania

J.P.
Internaţional / 8 iunie 2021

Google anunţă că nu va mai face abuz de poziţia sa dominantă în reclamele de pe internet, după ce Franţa a amendat compania

Google, cel mai folosit motor de căutare de pe internet, a ajuns la un acord istoric cu autorităţile franceze care reglementează concurenţa comercială. Compania americană a promis că va face modificări la nivel mondial în practicile de promovare a propriilor servicii, după ce a făcut abuz de poziţia sa dominantă pe piaţa de reclame online. Statul francez a amendat Google cu 220 de milioane de euro, după reclamaţii depuse de două mari grupuri de presă şi ziarul Le Figaro, relatează Digi24.

Acordul anunţat luni de autoritatea franceză reprezintă primul moment în care un gigant american a fost de acord să facă modificări la nivelul modelului de afaceri din reclamele de pe internet. Totodată, Google a fost amendată cu 220 de milioane de euro.

"Decizia de a sancţiona Google este cu atât mai importantă cu cât este prima decizie din lume care se concentrează pe procesele algoritmice complexe pe care se bazează businessul de advertising online", a declarat Isabelle de Silva, şefa autorităţii de concurenţă din Franţa, conform Mediafax.

Supraveghetorul a descoperit că platforma de management a reclamelor pentru publisherii mari - Google Ad Manager - favorizează marketplace-ul de reclame al companiei - Google AdX - unde publisherii vând spaţiu către advertiseri în timp real.

Conform acordului, Google s-a angajat să îmbunătăţească modul în care serviciile Ad Manager lucrează cu alte platforme. Primele modificări vor fi implemnetate în primul trimestru din 2022, iar Google nu va face apel pe această decizie.

Investigaţia autorităţii vine după ce grupul de presă News Corp, cu sediul în SUA, ziarul francez Le Figaro şi grupul de presă belgian Rossel au depus o plângere împotriva gigantului tech.

Autorităţile europene au pus presiune pe marile companii americane tech, după ce acestea au acaparat prea multă putere în blocul comunitar de peste 700 de milioane de cetăţeni.

Săptămâna trecută, şi Facebook a fost vizată de investigaţii anti-concurenţiale din Regatul Unit şi din alte state europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb