Google dezvoltă o funcţie care să ţină sub observaţie simptome şi să recomande medicamente

Laura Boico
Miscellanea / 25 iunie 2016

În colaborare cu medici, Google dezvoltă o funcţie care să recomande medicamente internauţilor, conform simptomelor prezentate, relatează pourquoidocteur.fr, preluat de Agerpres.

Gigantul internet intenţionează să facă legătura între pacienţii şi medicii din Statele Unite, propunând afişarea unor informaţii medicale când un internaut încearcă să se informeze asupra simptomelor pe care le prezintă. Rezultatele căutării vor fi asociate cu posibilităţi de automedicaţie.

Proporţia căutărilor asociate cu diferite simptome pe Google este de 1%, aşa încât este normal ca celebrul motor de căutare să fie interesat de sănătate. Gigantul internet a anunţat că la căutări de simptome în engleză, internauţii vor primi indicaţii despre boala asociată cu acestea. Funcţia va permite şi furnizarea unor sugestii de automedicaţie, informaţiile fiind date cu titlu de indicaţie. În niciun caz ele nu trebuie să se substituie recomandărilor unui medic, arată societatea americană.

Un internaut va putea intra în bara de căutare "dureri de cap într-o parte" şi va primi mai multe opţiuni, ca "migrenă", "cefalee" sau "guturai". Va fi sugerată o descriere a bolii şi a simptomelor. Google va recomanda fie o consultaţie la medic, fie administrarea unor medicamente ca paracetamolul sau aspirina. Firma atrage atenţia totuşi că inteligenţa artificială aflată în spatele acestei funcţii nu este sigură 100%. Din acest motiv invită internauţii să participe, solicitându-le să spună dacă rezultatele le sunt utile.

Pentru a asigura pertinenţa programului, Google a făcut apel la experţi, medici de la Universitatea Harvard şi profesionişti de la celebra Mayo Clinic fiind implicaţi în alcătuirea bazei de date şi verificarea lor, încheie pourquoidocteur.fr.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb