Google oferă 150 milioane euro grupurilor europene de ştiri

Marius Constantin
Internaţional / 28 aprilie 2015

Actualizare 16:40

La programul iniţiat de Google vor participa următoarele grupuri de presă: La Stampa (Italia), The Financial Times şi The Guardian (amândouă din Anglia), Die Zeit şi FAZ (ambele din Germania), El Pais (Spania), Les Echos (Franţa) şi grupul NRC Media (Olanda), anunţă publicaţia italiană La Stampa.

De asemenea, vor mai participa European Journalism Centre, Global Editors Network şi International News Media Association.

---

Google a promis 150 de milioane de euro pentru publicaţiile europene de ştiri şi pentru jurnalismul concentrat pe start-up-uri, nota, ieri, BBC.

Fondurile, care sunt parte dintr-un pachet mai larg, vor fi folosite pentru a susţine eforturile organizaţiilor de a câştiga bani din propria lor acoperire on-line.

The Financial Times, The Guardian, ziarul spaniol El Pais, cel german - Die Zeit - sunt printre cele care susţin iniţiativa, dar mai multe grupuri media care au criticat Google nu sunt implicate.

Publicaţii aparţinând de Rupert Murdoch's News Corp şi de grupul german Axel Springer sunt printre absenţii de pe lista "partenerilor fondatori", deşi Google a declarat că sunt bineveniţi să se alăture, arată BBC.

Uniunea Europeană a acuzat, recent, Google că a abuzat de o poziţie dominantă în domeniul sistemelor de operare şi de pe urma aplicaţiilor de pe dispozitivele mobile cu sistem Android.

În plus, pe lângă fondul de inovaţie, Google a promis:

·să lucreze cu publicaţiile europene pentru a discuta despre modalităţi de sporire a veniturilor prin utilizarea de anunţuri, aplicaţii, paywalls şi analiză a datelor.

·să plătească salariul pentru trei dintre proprii angajaţi - cu sediul în Paris, Hamburg şi Londra - ca să asigure formarea competenţelor digitale a jurnaliştilor.

·un fond de cercetare pentru a investiga modul în care oamenii consumă ştiri.

Carlo D'Asaro Biondo, preşedinte al relaţiilor strategice pentru Google în Europa, a declarat pentru BBC că prin Noua Iniţiativă Digitală, Google va lucra "mână în mână cu editorii de ştiri şi organizaţiile de jurnalism pentru a contribui la dezvoltarea de modele mai durabile de ştiri".

BBC menţionează că grupurile de presă care vor participa la acest acord îşi doresc, mai degrabă, ca inginerii de la Google să găsească modalităţi prin care publicaţiile on-line să-şi protejeze conţinutul original, astfel încât să nu mai fie copiat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb