GORGHIU: "Iaşiul riscă să piardă finanţarea pentru Spitalul Regional de Urgenţă"

Laura Boico
Politică / 21 septembrie 2016

Actualizare 13:25 Gorghiu: "Reforma parlamentară este una dintre principalele obsesii ale PNL"

Reforma parlamentară este una dintre principalele obsesii ale Partidului Naţional Liberal, aceasta fiind prioritatea pentru următoarea majoritate parlamentară, a declarat, astăzi, în cadrul conferinţei de presă susţinută la Iaşi, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Avem reforma parlamentului trecută nu în programul de guvernare, ci ca prioritate pentru următoarea majoritate parlamentară. Reforma parlamentară este una dintre principalele obsesii ale PNL. În felul acesta în care mergem acum, în direcţia în care mergem acum, cu credibilitate zero a instituţiilor, şi de ce să nu spun, a parlamentului, nu se mai poate", a declarat Alina Gorghiu, potrivit unor surse din presă.

Co-preşedintele PNL a precizat, totodată, că doreşte unele schimbări, una dintre acestea fiind schimbarea programului de lucru a parlamentarilor.

"Sunt câteva direcţii. Una dintre ele e votul transparent, a doua - programul pe care dorim să-l impunem Parlamentului - două săptămâni stai la lucru, o săptămână în teritoriu, nu ca azi, două zile se munceşte şi o săptămână stai acasă - renunţarea la pensiile speciale pentru parlamentari sunt câteva dintre temele pe care vrem să le discutăm", a afirmat Alina Gorghiu.

(L.B.)

--------

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, că Iaşiul riscă să piardă finanţarea pentru Spitalul Regional de Urgenţă.

"Pe Iaşi, aveţi o mare problemă. Spitalul care era prevăzut la Iaşi, din păcate, e în stadiu de embrion, pre-embrion. Dacă la Craiova sau la Cluj sunt finalizate deja studiile de fezabilitate şi nu se vor pierde banii, la Iaşi autorităţile locale cugetă încă spre ce teren să se direcţioneze acest spital regional, tot în funcţie de unde mai avem prieteni, unde mai sunăm, cum mai facem. Dacă nu vom depăşi stadiul acesta, vom pierde finanţarea pentru Spitalul Regional Iaşi. Este un lucru atroce. Fără să critic, fac apel la toate autorităţile responsabile de acest proiect să se aşeze la aceeaşi masă şi să iasă din bucla asta de blocaj şi să vadă cum fac să nu pierdem finanţarea pentru Spitalul Regional Iaşi", a spus copreşedintele PNL Alina Gorghiu, potrivit unor surse din presă.

Declaraţia survine după ce, la începutul acestei luni, primarul PSD al Iaşiului, Mihai Chirica, anunţa că sunt analizate două noi locaţii pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb