Ministerul Economiei şi Comerţului este preocupat de rezolvarea situaţiei deosebite de la fosta mină de sare Ocnele Mari, judeţul Vîlcea, astfel încît, în prezent, sunt prevenite atît surparea necontrolată a terenului, cît şi deversarea saramurii acumulate în rîul Olt. MEC a dat asigurări locuitorilor din Ocnele Mari privind continuarea programului de despăgubiri, bazat pe o evaluare corectă a pagubelor produse, a precizat secretarul de stat din MEC, Ionel Mantog.
Universitatea Bucureşti efectuează măsuratori topografice permanente pe care le comunică tuturor instituţiilor implicate în gestionarea închiderii minei de sare de la Ocnele Mari. Ultimele măsuratori arată că zona este în afara pericolului iminent de surpare a tavanului cavernei.
În urma închiderii minei de sare de la Ocnele Mari, Ministerul Economiei şi Comerţului a supervizat programul de acordare a despăgubirilor pentru proprietarii terenurilor afectate de viitura de saramură - aflate pe albia Pîrîului Sărat - şi de surparea suprafeţei din Cîmpul II de sonde Teica - Ocnele Mari.
Pînă la data de 19 aprilie 2005, au fost despăgubite 101 familii afectate de lucrările de la mina de sare Ocnele Mari, 39 dintre acestea preferînd schimbul de proprietăţi, iar 62 de familii despăgubirea în bani.
După aprobarea documentaţiei de evaluare a pagubelor produse de viitura de saramură din iulie 2004, 159 de gospodării urmează a fi despăgubite cu suma de 2,7 miliarde lei.
Evaluarea pagubelor este făcută de SC Institutul de Cercetare Ştiinţifică, Inginerie Tehnologică şi Proiectare Mine pe Lignit SA Craiova.