Gov-Smart transformă adiministraţia publică din România

T.B.
Companii / 28 mai

Alexandru Panait, fondatorul Gov-Smart

Alexandru Panait, fondatorul Gov-Smart

Gov-Smart anunţă lansarea unei soluţii inovatoare care promite să transforme administraţia publică din România prin digitalizare completă şi automatizare avansată, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Prin implementarea modulelor interconectate specifice fiecărui tip de instituţie, compania vizează automatizarea până la 90% din munca funcţionarilor publici, reducând semnificativ sarcinile repetitive şi îmbunătăţind eficienţa administrativă, în raport cu contribuabilii şi nu numai, transmite sursa.

Servicii moderne pentru cetăţeni

Cu soluţia Gov-Smart, cetăţenii vor putea obţine instant certificate de atestare fiscală sau alte tipuri de documente, de la orice primărie conectată la serviciu, eliminând astfel timpii de aşteptare şi deplasările inutile. Până la finalul anului, compania va integra inteligenţa artificială (IA) în platformă, ducând automatizarea la un nivel impresionant de 99%, informează compania.

În acest scenariu, funcţionarii publici vor deveni auditori şi aprobatori ai documentelor întocmite de AI, nu doar executanţi.

Pe de altă parte, şi procedurile interne ale instituţiilor publice pot fi automatizate şi personalizate, adaugă sursa citată.

Transparenţă şi standardizare

Noua platformă Gov-Smart include un modul de transparenţă care afişează grafice detaliate despre consumul banului public, achiziţiile efectuate şi anunţurile de angajare pentru toate primăriile din România. Formularistica standardizată facilitează accesul cetăţenilor la informaţii şi permite trimiterea de solicitări pe baza Legii 544, în cazul în care informaţiile dorite nu sunt disponibile, arată datele companiei.

"Governance as a Service" - un concept inovator

Fondatorul Gov-Smart este Alexandru Panait, cu o vastă experienţă în securitate cibernetică, în special în zona de administraţie.

Gov-Smart modernizează actualul portal e-primariaTa.ro, fondată tot de Alexandru Panait în 2020. Cu ajutorul unor finanţări din partea Comisiei Europene, în valoare totală de 200.000 EUR, prin proiectul Next Generation Internet, platforma devine o soluţie la nivel global, cu potenţial de a deveni al doilea unicorn românesc, potrivit sursei.

Conform datelor companiei, "Suntem mândri să lansăm primul concept de Governance as a Service din lume. Pentru a demonstra capacitatea de scalare a soluţiei noastre, am reuşit să integrăm în platformă 3.187 de primării din România, standardizând şi transparentizând activităţile lor. Acest pas reprezintă un salt major către o administraţie publică eficientă şi transparentă, oferind cetăţenilor acces rapid şi facil la informaţiile de interes public sau să obţină documente într-un timp foarte scurt. Suntem deja în discuţii şi cu autorităţi din alte state europene şi chiar din SUA, pentru a implementa şi la ei acest serviciu modern", declară Alexandru Panait, fondatorul Gov-Smart.

Prin această inovaţie, Gov Smart îşi propune să creeze şi un mediu de business prietenos pentru investitori şi să deschidă noi oportunităţi de afaceri, totodată asigurând o administraţie publică eficientă, transparentă şi orientată către cetăţeni, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai au ... Atat timp cat sunt 13 casierii la ANAF, cat birourile au un gemulet la care trebuie sa stai aplecat, atat timp cat depui cerere sa iei un nr de inregitrare...cat la secr gen guvern nu primesti un raspuns civilizat...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb