"Grampet Group" a intrat şi pe piaţa Cubei

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 12 decembrie 2012

Gruia Stoica, proprietarul Grupului "Grampet"

Gruia Stoica, proprietarul Grupului "Grampet"

"Grampet Group" şi-a extins activitatea şi pe piaţa Cubei. Corporaţia românească şi Uniunea Căilor Ferate din Cuba au semnat, la începutul lunii noiembrie, un acord de colaborare în scopul dezvoltării domeniului transportului feroviar, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Prin acest acord se are în vedere, în mod deosebit, colaborarea în domeniul construcţiei şi reparaţiei de locomotive şi vagoane pentru trenurile de călători şi de marfă ale căilor ferate cubaneze. Negocierile şi semnarea acordului au fost făcute în Havana, pe durata desfăşurării Târgului Internaţional FIHAV 30.

În perioada următoare, specialiştii căilor ferate cubaneze se vor deplasa în România, la societăţi din cadrul "Grampet Group", pentru a pune în aplicare revederile acordului semnat.

Prin documentul semnat, "Grampet Group" îşi lărgeşte activitatea sa internaţională, adăugând şi Republica Cuba în lista ţărilor în care îşi desfăşoară activitatea.

În prezent, "Grampet Group" este cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar din România, fiind, totodată, şi cel mai important jucător în sectorul transportului feroviar din Europa Centală şi de Sud-Est, prin serviciile de transport şi logistică pe care le prestează în nouă ţări europene.

Activând în toate domeniile relaţionate transportului feroviar, precum transportul de marfă, reparaţiile şi închirierea materialului rulant, producţia de componente, transbordarea vagoanelor de marfă, serviciile de logistică, soluţiile informatice specifice domeniului feroviar, Grupul "Grampet", 100% autohton, activează pe coridoarele de transport Pan-Europene şi în regiunea de Sud-Est a Europei, extinzându-se în ţările învecinate României. "Grampet Group" este acţionar majoritar, direct şi indirect, în ţară şi în străinătate, la aproximativ 30 de companii.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în lumea afacerilor, fiind unul dintre primii investitori care a înfiinţat o societate de acţiuni pe piaţa noastră după anul 1990, Gruia Stoica, proprietarul Grupului "Grampet", ne-a declarat, recent, într-un interviu, primul acordat presei în cei peste 20 de ani de activitate: "Vom continua să dezvoltăm servicii de transport şi logistică pentru a putea să ne realizăm viziunea de a uni Oceanul Atlantic, ieşind prin Marea Nordului, de Oceanul Pacific, pe care să-l accesăm prin Marea Chinei de Est, iar poziţia strategică a Kazahstanului face din acest stat un partener ideal pentru noi.

Anul trecut, "Grampet Group" a avut o cifră de afaceri de aproximativ 325 de milioane de euro, veniturile realizate în prima jumătate a anului în curs fiind cu aproximativ 10% mai mari faţă de cele din perioada similară a anului trecut.

"Grampet Group" are aproximativ 8.500 de angajaţi, în ţară şi în străinătate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. În Cuba nu mai circulă nici un fel de tren de cca. 50 ani. Altă gogoașă a Șatrei de la Toflea. Nu vă mai luați după minciunile lui Stoica Gruia. Bombe de presă fără nici o acoperire.

    Toate licitațiile câștigate de GFR sunt trucate. CFR Marfă merge cu prețurile dictate de Grațian și Gruia în așa fel incât să nu câștige niciuna. Corupție totală acolo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb