Gratuitatea vaccinării, motiv de dispută între Ludovic Orban şi Florin Cîţu

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2021

Gratuitatea vaccinării, motiv de dispută între Ludovic Orban şi Florin Cîţu

Gratuitatea vaccinării anti-Covid 19 a devenit motiv de controversă între premierul Florin Cîţu şi Ludovic Orban, preşedintele PNL, în lupta lor pentru şefia formaţiunii politice liberale.

Ludovic Orban a uitat, ieri, pentru un moment, că nu mai este şeful Guvernului şi a declarat că, după ce ţara noastră va atinge imunitatea de grup faţă de noul coronavirus, persoanele nevaccinate şi care nu fac parte din grupele de risc vor plăti dacă vor să se vaccineze.

"Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul suportă toate costurile acum. E o situţie excepţională. Mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la imunizarea de grup, dar până la urmă se va merge la mecanismul de la vaccinarea antigripă, de exemplu, în care doar persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit. Celelalte categorii de cetăţeni vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor", a spus preşedintele PNL.

Întrebat dacă persoanele ar putea plăti pentru vaccin, Orban a răspuns că acest lucru va fi făcut "într-un viitor oarecare".

Liderul partidului a fost contrazis de prim-ministrul Florin Cîţu la videconferinţa pe care şeful Guvernului a avut-o cu prefecţii judeţelor pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

"Trebuie să vă implicaţi cu toţii ca vaccinul să fie disponibil tuturor românilor. Vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil. Nu exista nicio discuţie în acest moment în Guvernul României de a schimba lucrurile, pentru a continua campania de vaccinarea în toamnă şi anul viitor. (...) În România vaccinul este gratuit şi rămâne gratuit în această perioadă", a precizat premierul Florin Cîţu.

PNL va avea un Congres la începutul toamnei pentru alegerea noii echipe de conducere a formaţiunii politice. Până acum numai Ludovic Orban şi-a anunţat oficial candidatura pentru un nou mandat de preşedinte, dar în interiorul formaţiunii politice liberale există o grupare puternică împotriva sa, care susţine că preşedinte al partidului trebuie să fie ales premierul Florin Cîţu, Robert Sighiartău - secretarul general al PNL sau Ilie Bolojan - preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, fost primar al municipiului Oradea.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ambii sunt mâncători de rahat vaccinat, deci nu merita băgați în seamă. Doua scursuri emblematice pentru PNL.

    se maimutaresc doi bufoni , ce disputa ?!

    Cum parazitii astia 2 n-au niciun program de guvernare, asupra caruia sa dezbata problemele stringente ale tarii, singurele lor prioritati si dispute, raman legate vaccinarea in masa a romanilor cu aceste arme biologice, si furtul din banii publici, pt ei si camarilele lor!

    Orban afirma ca vaccinul trebuie platit avand in minte optionalitatea lui. Covid are o mortalitate doar un pic mai mare decat gripa, intre 0.1 si 0.2%.

    Evident ca Orban, desi nu a rostit, s-a gandit ca ar putea fi inclus in asigurarile de sanatate pentru persoanele vulnerabile.

    Catu insa este in campanie electorala. 

    1. Mortalitatea gripei comune este de peste 2%. A spus-o insusi dl. Ban.Cher.Vali, ba inca de multe ori. Nu sunteti deloc atent.

      Intre dl bancher si mr Fauci, eu iau de buna ce a zis Fauci in fata Congresului American.

      August 27, 2020 

      Anthony Fauci, head of infectious diseases at the National Institutes of Health, told a congressional hearing on Wednesday, "The flu has a mortality of 0.1 percent." 

      fiind prost ai luat de buna sursa proasta . sursa bancher sint datele statistice , publice , iar sursa lui faucci , sint banii primiti de bill gates .fauci spune ce vrea bill .

      ... sursa d-lui Ban.Cher.Vali nu sunt datele statistice, publice - nu exista date statistice care sa plaseze mortalitatea gripei comune nici macar la 1%, daramite peste 2% - dar asta n-are nicio importanta. Noi STIM ca dl. Ban.Cher.Vali STIE, vede in viitor si e cu noi, cu poporul roman si nu mai avem nevoie de nimic altceva, avem credinta.

      Toti cei care sustin altceva decat Adevarul pogorat asupra noastra de dl. Ban.Cher.Vali sunt platiti de Gates (si de Soros si de ciracii lor satanisti). 

      Dl. Ban.Cher.Vali s-a retras acum in munti sa cugete (cu sfertul Lui de milion de euro la punga), dar se va intoarce la sfarsitul lui 2023 sa ne arate Calea si Legile, celor dreptcredinciosi care ii vom fi ascultat poruncile.

      Eu sper totusi ca o sa se intoarca mult mai devreme - maximum doua saptamani - dar rugati-va si dvs. staruitor, poate-L induplecam. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb