Grecia şi Egipt, colaborare în proiecte de producere a energiei

V.G.
Companii / 5 septembrie 2022

Grecia şi Egipt, colaborare în proiecte de producere a energiei

Preşedintele Egiptului Abdel Fattah El-Sisi a avut o întâlnire cu Dl. Dimitris Copelouzos, CEO şi fondator a companiei elene din domeniul energiei Copelouzos Group. La întâlnire au participat şi Prim-Ministrul Egiptului Dr. Moustafa Madbouly, alături de Dr. Mohamed Shaker, Ministrul Energiei, Electricităţii şi Regenerabilelor, se arată într-un comunicat transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a declarat că întâlnirea a vizat revizuirea proiectelor din Egipt pentru producţia de energie electrică din surse regenerabile şi posibilităţile de transport ale acesteia către Europa, prin Grecia, prin intermediul unor reţele de cabluri submarine pentru interconectare reţelelor energetice.

Dl. Dimitris Copelouzos, CEO-ul Copelouzos Group, s-a declarat onorat de întâlnirea cu Preşedintele El-Sisi. Acesta şi-a exprimat aprecierea faţă de realizările Egiptului din ultimii ani, sub conducerea Preşedintelui El-Sisi, în special cele din domeniul infrastructurii de stat din domeniul energetic şi al producţiei de energie din surse regenerabile, rezultate obţinute în timp record. Dl. Copelouzos aşteaptă cu entuziasm implementarea proiectelor din Egipt din domeniul producţiei de energie din surse regenerabile, ţară cu foarte mult potenţial în domeniul fotovoltaic şi eolian. Aceste proiecte pot completa gradul de interconectare cu reţelele electrice din Grecia, în special în contextul dificultăţilor cu care se confruntă Europa în aceste momente în domeniul energetic.

Ministrul Energiei Electrice a revizuit elementele colaborării cu Grecia, care prevăd producerea în Egipt a 9,5 GW de electricitate din surse eoliene şi solare şi distribuţia către Europa prin Grecia prin dezvoltarea unei reţele submarine de cabluri care să permită interconectarea reţelelor electrice. În acest moment, Egiptul deţine o infrastructură modernă în domeniul energiei electrice, care funcţionează potrivit strategiei naţionale din acest domeniu, cu componente integrate atât în ceea ce priveşte centrele de producţie, cât şi liniile de transport, distribuţie şi control. Astfel, este asigurată sustenabilitatea şi securitatea în producţia de energie pe tot parcursul ţării şi deschiderea către proiecte de interconectare regională.

Preşedintele El-Sisi a subliniat importanţa consolidării colaborării cu compania elenă în vederea generării şi transportului de energie verde. Acest pas va fi unul binevenit nu doar pentru Egipt şi Grecia, ci şi pentru Europa şi Africa, consolidând poziţia Egiptului de centru regional în domeniul distribuţie de energie, sub toate formele, mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb