Greenpeace critică decizia luată de Comisia Europeană, prin care au fost acordate şaptesprezece autorizaţii pentru utilizarea unor organisme modificate genetic (OMG), arată un comunicat al ONG-ului transmis redacţiei.
Franziska Achterberg, director de politici agricole al Greenpeace UE, a declarat că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, încearcă să "facă pe plac" corporaţiilor biotehnologice americane şi comercianţilor, deşi majoritatea statelor membre Uniunii Europene se opun OMG-urilor.
Alexandru Riza, reprezentantul Greenpeace România, a afirmat că erbicidul glifosat a fost identificat ca posibil cancerigen de către Agenţia Internaţională de Cercetare pentru Cancer (IARC) a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii(OMS). Totuşi, CE a aprobat folosirea acestuia.
Comisia Europeană informează că a adoptat, astăzi, 17 autorizaţii pentru import de OMG, dar acestea au fost autorizate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) şi deciziile de autorizare nu includ şi cultivarea.
Autorizaţiile elaborate sunt valabile timp de zece ani, precizează CE.