Greenvolt Next lansează pe piaţa din România Greenvolt Next

F.D.
Companii / 11 aprilie

Greenvolt Next lansează pe piaţa din România Greenvolt Next

Greenvolt Group, unul dintre principalii operatori internaţionali de pe piaţa energiei regenerabile cu tehnologii multiple, anunţă intrarea pe piaţa din România prin accesarea segmentului de Generare Distribuită, conform unui comunicat de presă al companiei.

Decizia de a intra în România, a zecea ţară din planul de expansiune al Grupului (Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Franţa, Polonia, Irlanda, Marea Britanie, Germania) la nivel european pe acest segment, vine ca urmare a conştientizării rolului fundamental pe care soluţiile de generare distribuită (o resursă care permite generarea de energie în apropierea locului de consum) îl vor juca în tranziţia energetică a României. Generarea distribuită a fost unul din segmentele strategice ale Greenvolt Group, încă de la înfiinţare. Contextul geopolitic actual face ca întreaga industrie să îşi canalizeze eforturile pentru a identifica cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte reducere a costului si a volatilităţii energiei electrice, iar acest lucru va căpăta din ce în ce mai multă importanţă în viitor.

"Lansarea Greenvolt Next România reprezintă un pas firesc în dezvoltarea platformei paneuropene de autoconsum a Grupului. Bazându-ne pe experienţa pe care Greenvolt o are deja în domeniul eolian şi solar în România, identificăm un potenţial important în ceea ce priveşte dezvoltarea sectorului de soluţii de energie regenerabilă în această ţară, iar obiectivele ambiţioase de implementare ne fac să credem că România poate fi în fruntea revoluţiei energiei descentralizate." a declarat Joao Manso Neto, CEO Greenvolt Group.

Greenvolt Next România propune un nou mod de generare şi consum de energie electrică prin utilizarea panourilor solare contribuind, în acelaşi timp, la tranziţia energetică prin maximizarea eficienţei energetice şi grija faţă de mediul înconjurător. Compania este specializată în proiectarea, construcţia, managementul şi întreţinerea de soluţii personalizate pentru sisteme fotovoltaice (acoperişuri, sol, copertine), intervenţii de eficienţă energetică, stocarea energiei solare şi mobilitate electrică.

Compania aduce pe piaţă un model inovator, care va oferi numeroase beneficii utilizatorului final. Prin modelul Power Purchase Agreement (PPA), Greenvolt Next permite companiilor să faciliteze instalarea de panouri fotovoltaice fără a fi necesară o investiţie iniţială şi, în acelaşi timp, asigură producţia de energie regenerabilă la un cost scăzut şi previzibil pentru parteneri.

În următorii trei ani, compania s-a angajat să instaleze 110MW de energie regenerabilă doar pe segmentul de generare distribuită, ceea ce reprezintă o investiţie totală de 27 de milioane de euro. În plus, compania îşi propune să creeze 100 de locuri de muncă, prin acest model inovator.

"Pentru a răspunde cereriilor tot mai mari venite din partea companiilor româneşti în ceea ce priveşte producţia şi consumul propriu de energie electrică, am ales să ne concentrăm pe dezvoltarea de centrale fotovoltaice prin tehnologia Power Purchase Agreement. Astfel, asigurăm o aprovizionare pe termen lung cu energie electrică din surse regenerabile în condiţii economice avantajoase şi fără investiţii şi preocupări legate de administrarea, asigurarea şi întreţinerea panourilor solare, la un cost independent de piaţa energiei, prin minimizarea riscurilor legate de scumpirea energiei. ", a adăugat Filipe Dias, Country Manager al Greenvolt Next România.

Grupul Greenvolt a intrat în ţară în 2021 prin Greenvolt Power, companie axată pe proiecte eoliene, solare şi de stocare a energiei la scară largă. Cu un portofoliu care include 302MW şi 75MW în domeniul eolian şi, respectiv, solar, şi o dezvoltare activă a tehnologiilor bazate pe baterii la nivel global, Greenvolt Power este unul dintre principalii jucători de pe piaţa europeană, după ce a câştigat licitaţia de capacitate din Polonia, fiindu-i atribuită o capacitate de 1,2GW pentru şase proiecte de sisteme de stocare a energiei în baterii (BESS).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb