Grevă în transportul aerian italian

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 octombrie 2007

Grevă în transportul aerian italian

Peste 230 de zboruri au fost anulate l Sindicaliştii de la "Sea", societatea care gestionează aeroporturile din Milano, protestează faţă de planul de reorganizare a hub-ului "Alitalia"

Cele mai importante aeroporturi din Milano, Linate şi Malpensa, au fost afectate, ieri, de o mişcare grevistă care a dus la anularea a peste 230 de zboruri. Greva a fost declanşată de personalul societăţii care gestionează cele două aeroporturi, "Sea".

La Malpensa au fost anulate 95 de zboruri cu plecare şi 90 de zboruri cu sosire pe Aeroportul Internaţional din Milano. La acestea se adaugă 29 de zboruri cu plecare şi 25 cu sosire pe aeroportul Linate, care au fost, la rândul lor, anulate.

Apelul la grevă, care urma să se încheie ieri, la ora 16:00 GMT, a fost lansat de toate sindicatele de la "Sea". Personalul "Sea" protestează faţă de un plan de reorganizare a hub-ului companiei aeriene naţionale "Alitalia", care presupune transferarea a circa 150 de zboruri de pe aeroporturile din Milano pe aeroportul Fiumicino din Roma şi chiar anularea unor zboruri care, în prezent, fac escală la Milano, ceea ce ar presupune reducerea activităţii, respectiv eliminarea unor locuri de muncă pe aeroporturile din Milano.

Potrivit spuselor liderului sindical Dario Ballotta, reorganizarea ar genera eliminarea unui număr de aproximativ 3.000 de locuri de muncă la cele două aeroporturi din Milano. "Decizia reprezintă un suicid şi va duce la izolarea nordului Italiei de restul lumii", a spus Ballotta.

Tot ieri urma să se deruleze o grevă naţională a unui sindicat minoritar al controlorilor de trafic aerian din Italia, care reprezintă aproximativ 3% din personal.

La începutul acestei luni, guvernul italian a alcătuit o listă cu firmele interesate de preluarea pachetului de 49,9% din acţiunile "Alitalia", lista incluzând nume precum "Lufthansa", "Air France", "Aeroflot", "AirOne", "Cordata Baldassarre" şi TPG. Guvernul va identifica un posibil cumpărător până la finele anului. Precedenta tentativă a executivului de la Roma de a vinde participaţia pe care o deţine la "Alitalia" a eşuat în luna iulie, întrucât firmele interesate nu au acceptat condiţiile referitoare la limitarea numărului de locuri de muncă ce vor fi eliminate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb