Grevă la "British Airways", săptămâna viitoare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 ianuarie 2010

Grevă la "British Airways", săptămâna viitoare

"British Airways" Plc, a treia companie aeriană din Europa, se va confrunta, săptămâna viitoare, cu greva a 13.000 de însoţitori de zbor, ca urmare a eşecului negocierilor dintre conducere şi sindicatul Unite. Discuţiile au fost abandonate la data de 15 ianuarie şi nu a fost stabilită o dată pentru vreo întâlnire ulterioară, a precizat purtătorul de cuvânt al sindicatului Unite, Pauline Doyle.

Negocierile dintre părţi au început după ce, luna trecută, o instanţă din Marea Britanie a declarat nevalid un vot anterior exprimat pentru declanşarea unei greve în perioada sărbătorilor de iarnă.

"Ne-am angajat în discuţii intensive în ultimele zile, însă, din păcate, nu am reuşit să ajungem la o înţelegere deocamdată", a precizat Len McCluskey, secretarul general asistent al sindicatului Unite, adăugând: "Acum trebuie să ne onorăm angajamentul de a le da membrilor sindicatului posibilitatea să se exprime aşa cum nu au putut s-o facă în perioada sărbătorilor, din cauza deciziei instanţei".

Purtătorul de cuvânt al "British Airways", Philip Allport, nu a dorit să facă vreo declaraţie cu privire la mişcarea pe care o pregătesc sindicaliştii, pe motiv că nu a primit înştiinţarea oficială privind greva.

Sindicatul Unite a pregătit, iniţial, mişcarea grevistă ca urmare a introducerii, de către compania aeriană, a unor noi practici de lucru, în luna noiembrie. Potrivit acestora, a fost redus cel puţin un post de însoţitor de zbor de pe rutele de lungă distanţă, cu plecare de pe aeroportul londonez Heathrow. Sindicaliştii companiei doreau să intre în grevă la data de 22 decembrie, pe o perioadă de 12 zile, ceea ce ar fi afectat călătoriile a peste un milion de pasageri, în perioada Crăciunului.

"British Airways" şi-a redus traficul de pasageri cu 4% în decembrie 2009, comparativ cu aceeaşi lună din 2008, acesta fiind al doilea declin lunar consecutiv, generat de disputele dintre angajaţi şi conducere.

În primul semestru fiscal, încheiat în 30 septembrie 2009, "British Airways" a raportat pierderi record, de 217 milioane de lire sterline (355 milioane de dolari), ceea ce l-a determinat pe directorul executiv Willie Walsh să-şi amplifice eforturile de reducere a cheltuielilor companiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb