Grevă la Financial Times

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 20 noiembrie 2015

Jurnaliştii de la cotidianul financiar britanic Financial Times au votat, ieri, în favoarea declanşării unei greve de protest din cauza modificării politicii de pensionare propuse de noul proprietar al ziarului, grupul japonez "Nikkei", anunţă Sindicatul Naţional al Jurnaliştilor.

Conform sindicatului, două treimi din membrii săi de la Financial Times au votat în proporţie de 92% în favoarea declanşării unei acţiuni de protest faţă de intenţia managementului de a modifica politica de pensii.

Sindicaliştii susţin că Nikkei, noul proprietar al Financial Times, vrea să pună capăt schemei de pensii bazate pe ultimul salariu, un plan cu beneficii definite, în care pensia se bazează pe câştigurile din ultimii ani dinaintea pensionării. De asemenea, sindicatul susţine că Nikkei vrea să utilizeze aproximativ patru milioane de lire sterline din fondul de pensii al angajaţilor pentru plata chiriei pentru birourile Financial Times.

În luna iulie, Nikkei a cumpărat Financial Times, publicaţie deţinută de editura "Pearson" Plc, pentru 1,29 miliarde de dolari. Directorii "Nikkei" au promis să păstreze independenţa editorială a cotidianului Financial Times.

În august, "Pearson" a înstrăinat şi cota de 50% din compania care publică revista The Economist, în schimbul sumei de 469 milioane de lire (731 milioane de dolari) în numerar, grupul continuând, astfel, strategia sa de concentrare pe activele din domeniul educaţiei. După înstrăinarea The Economist, singura deţinere importantă a "Pearson" pe segmentul media este cota de 47% din editura de cărţi "Penguin Random House".

În ultimele două decenii, "Pearson" a vândut participaţii la câteva dintre afacerile sale care nu sunt legate de educaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb