Greva piloţilor "Lufthansa" se extinde

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 9 septembrie 2015

Piloţii companiei aeriene "Deutsche Lufthansa" AG de pe cursele pe distanţe medii şi scurte, din şi către Germania, au programat pentru astăzi o grevă, extinzând astfel protestul iniţiat ieri de piloţii de pe cursele pe distanţe lungi şi cele cargo, în cadrul conflictului cu managementul, generat de măsurile de reducere a costurilor.

Protestul de astăzi este planificat în intervalul 00.01-23.59 (ora Germaniei) şi, spre deosebire de mişcarea de ieri, va afecta şi divizia low-cost "Germanwings".

Ieri, compania a anulat 84 de zboruri dintr-un total de 1.500. Greva a fost a 13-a din ultimele 18 luni, în cadrul companiei aeriene.

Protestul de marţi a reunit piloţii aeronavelor A330, A340, A380 şi Boeing 747, respectiv ai avioanelor cargo, iar cel de astăzi - piloţii avioanelor A320, Boeing 737 şi Embraer, conform anunţului sindicatului Vereinigung Cockpit.

Grevele au redus deja profitul operaţional al "Lufthansa" cu circa 300 de milioane de euro.

Sindicatul Cockpit s-a oferit, în iulie, să accepte creşterea vârstei de pensionare pentru personalul navigant, în vederea reducerii costurilor, cerând în schimb conducerii să nu excludă un număr mai mare de piloţi din acordul colectiv negociat. Dar, managementul operatorului de transport nu acceptă această propunere, întrucât vrea să transfere o parte din piloţii care operează pe cursele pe distanţe scurte la brandul regional al grupului, Eurowings, care va opera ca o divizie low-cost şi va acorda salarii mai mici.

Pe de altă parte, conducerea "Lufthansa" acţionează în instanţă sindicatul, contestând legalitate unei greve declanşate de "Lufthansa Cargo" în aprilie 2014. Managementul consideră că această divizie avea un acord salarial valid la acel moment, iar costul grevei a fost, la nivel de grup, de 60 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb