Greviştii de la uzina "Dacia" au acceptat oferta administraţiei

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 14 aprilie 2008

Angajaţii uzinei Dacia din Piteşti au decis, vineri, să accepte oferta salarială a administraţiei şi să înceteze greva generală declanşată în urmă cu trei săptămâni.

Potrivit unui comunicat remis de administraţia uzinei, acordul cu sindicatul a fost deja semnat, iar angajaţii au reluat lucrul în jurul orei 13.00. Reprezentanţii adminis­traţiei s-au întâlnit, joi noapte, cu sindicaliştii şi, după câteva ore de discuţii, le-au făcut o nouă ofertă salarială. Aceasta prevede acordarea a 300 de lei începând cu 1 ianuarie şi 60 de lei de la 1 septembrie, plus acordarea unei prime de rezultat pentru 2007 în valoare de minimum 900 de lei. Noua ofertă este mai bună decât cea făcută la începutul săptămânii, când, per total, se ajungea la o creştere salarială de 390 de lei. Angajaţii uzinei Dacia au intrat în grevă generală pe timp nelimitat în data de 24 martie, după ce au respins oferta administraţiei de majorare salarială cu 12%, pretenţiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a întocmit o listă cu 14 revendicări, printre cele mai importante numărându-se mărirea salarială în sumă fixă de 550 de lei, în două tranşe şi prime de Paşte şi de Crăciun, în valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Potrivit presei franceze, greva generală de la Dacia Piteşti a determinat scăderea producţiei modelului Logan cu 15.000 de unităţi faţă de grafic, ceea ce ar putea duce la neatingerea cifrei de 320.000 de modele Logan şi Sandero produse în cursul acestui an şi la ratarea ţintei grupului Renault. Potrivit site-ul specializat autoplus.fr, pierderile uzinei ar depăşi deja 150 de milioane de euro, deoarece, în condiţiile grevei, numai câteva zeci de vehicule sunt asamblate în fiecare zi, faţă de 1.300 de maşini în mod obişnuit.

Blocul Naţional Sindical salută decizia celor doi parteneri sociali - administraţie şi sindicat - de a pune capăt aces­tui conflict prin negocieri şi apreciază rezultatul găsit pe calea dialogului drept unul rezonabil pentru ambele părţi. "Am convingerea că odată cu reluarea lucrului administraţia Dacia Renault şi Sindicatul Autoturisme Dacia vor lasa deoparte animozităţile şi vor reveni la o relaţie bazată pe res­pect reciproc şi colaborare. La succesul proiectului Dacia au contribuit ambele părţi şi sunt convins că îl vor duce împreună mai departe cu rezultate cel puţin la fel de bune. Am insistat pe tot parcursul acestui conflict să fie găsită o soluţie la masa tratativelor şi mă bucur sincer că s-a ajuns la o variantă de mijloc favorabilă ambelor părţi", a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb