Cifra de afaceri cumulată pe toate companiile grupului Arcon s-a ridicat la aproximativ 38 milioane de euro, marcându-se un profit de peste 2,2 milioane euro, informează societatea într-un comunicat.
"Cifrele din 2013 pe toate cele 5 direcţii de business ale noastre au înregistrat creşteri uşoare, iar exportul, un parametru important în conjunctura actuală, s-a întărit conform previziunilor de la început de an, ajungând la 4,7 milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de anul 2012", declară Ioan Ţiţeiu, director general al Grupului Arcon.
Investiţiile totale în dezvoltarea de produse, în tehnologie, logistică, marketing şi personal s-au ridicat în 2013 la 1,2 milioane euro, pentru 2014 fiind prevăzute sume similare. "În 2013, în piaţă s-a resimţit o lipsă dramatică a vânzărilor, cumulată cu o scădere calitativă a produselor. Noi ştim că trebuie să investim în continuu în tehnologie, în dezvoltarea de produse şi în zona resurselor umane pentru a ţine pasul cu cerinţele pieţei şi ale clientului final, iar acesta este dezideratul nostru" precizează Ioan Ţiţeiu.
2013 a însemnat pentru Arcon primul an în care a livrat termosistem atât din Sf. Gheorghe, cât şi din Bucureşti. "În prezent operăm pe cele două fabrici ale noastre, atât pe cea de la Sfântu Gheorghe, cât şi pe cea de la Bragadiru, preluată de la Amvic şi integrată în fluxul Arcon. Această organizare ne ajută în optimizarea costurilor, oferindu-ne şi o prezenţă mai bună a termosistemelor Arco în cât mai multe zone din România", menţionează Ioan Ţiţeiu. Vopseaua folosită în componenţa termosistemului Arco este produsă în fabrica Arcon din Sf. Gheorghe, după o investiţie finalizată în 2011 care s-a ridicat la aproximativ 3 milioane euro.
Fabrica Arcon produce vopsea şi tencuieli decorative care sunt folosite pentru termosistemele proprii, precum şi în proiecte rezidenţiale sau industriale. Arcon produce vopseaua sub brandul Perfect Color şi tencuiala decorativă sub brandul Perfect Decor.
În prezent Arcon este prezent cu brandul Arco de membrane pe pieţe externe ca Bulgaria, Grecia, spaţiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria, Cehia, Slovacia, Albania etc.
"Dacă unele state europene au implementat norme naţionale foarte dure pentru produsele de import, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în ţara noastră, care este invadată de produse de slabă calitate. În România nimeni nu verifică calitatea produselor prin prelevare de mostre din piaţă, ci doar agrementările tehnice pe hârtie. Dacă şi în ţara noastră ar exista din partea autorităţilor astfel de controale, cu siguranţă că am avea hidroizolaţii de o mai bună calitate şi construcţii mai durabile", adaugă Ioan Ţiţeiu.
Arcon a fost înfiinţată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. În prezent compania are 250 de angajati specializaţi în sectorul industrial şi de construcţii. Arcon este, de asemenea, şi cea mai mare companie românească producătoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolaţii. O altă direcţie de dezvoltare industrială a companiei Arcon o reprezintă producţia de polistiren expandat, în prezent societatea deţinând una dintre cele mai mari şi mai moderne capacităţi de producţie la nivel naţional, cu o fabrică la Sfântu Gheorghe şi una la Bragadiru. Începând din 2011 Arcon a dezvoltat şi o facilitate de producţie de tencuieli decorative şi vopsele.