Grupul de firme Icco încheie 2012 cu afaceri de 100 de milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 20 decembrie 2012

Omul de afaceri Călin Costan se aşteaptă la un 2013 modest, după ce pe perioada crizei a pierdut aproximativ 800 de angajaţi

Grupul de firme Icco încheie anul 2012 cu afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se aşteaptă la "o creştere mică", ne-a declarat omul de afaceri Călin Cos­tan, proprietarul grupului. Grupul a pierdut pe perioada crizei peste 800 de angajaţi, ne-a declarat omul de afaceri Călin Costan, de la aproape 1.900 de angajaţi ajungând doar la aproximativ 1.100.

Grupul de firme Icco are şapte divizii - instalaţii, dezvoltări imobiliare, energie, sănătate, construcţii, divizia industrială, divizia telecom şi servicii în industria electronică. "Mă aştept la un an 2013 modest. Vom avea de câştigat ca satisfacţie şi mulţumire datorită celor peste 350 de urgenţe de infarct miocardic acut care se vor rezolva gratuit de către Clinicco, cât şi cele 2.500 coronarografii gratuite pe care estimăm să le realizăm anul viitor", a precizat omul de afaceri braşovean.

Grupul de firme a demarat în această vară o investiţie de 15 milioa­ne de euro într-un proiect privind implementarea conceptului Micro Smart Grid din România. În total, vor fi instalate panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi, acestea urmând să producă o putere de şapte megawaţi. Călin Costan a mai anunţat că toată suma necesară pentru realizarea investiţiei provine dintr-un credit de la Eximbank.

Reţelele electrice inteligente (Smart Grid) sunt un concept promovat în piaţa nord-americană şi în piaţa vest-europeană, care pune la dispoziţia consumatorului informaţii despre energie în timp real, dându-i astfel posibilitatea să facă alegeri inteligente. Smart Grid a devenit o prioritate mondială, deoarece economiseşte bani şi protejează mediul înconjurător prin detectarea imediată a eventualelor scurgeri de energie sau avarii, protejează reţeaua în faţa atacurilor şi căderilor de tensiune, introduce forme alternative de producere a energiei electrice, reducându-se în mod semnificativ emisiile de dioxid de carbon. Proiectul urmează să fie implementat la Ghimbav de compania Icco Solar Energy, împreună cu compania americană Lockheed Martin. De alt­fel, acesta este primul proiect implementat în afara SUA de concernul american.

Costan mai investeşte un milion de euro în clinică

Pentru anul viitor, Costan şi-a programat continuarea investiţiei în parcul fotovoltaic, dar şi o investiţie de un milion de euro în Clinicco "pentru dezvoltarea secţiei de neurochirurgie şi a celei de chirurgie cardiacă pediatrică".

De asemenea, compania şi-a propus atragerea de noi clienţi la Parcul Industrial Braşov pe care îl operează în Ghimbav. În prezent, parcul înglobează opt companii pe o suprafaţă de 34 de hectare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb