Grupul hotelier Ensana investeşte 9 milioane de euro în renovarea hotelului Sovata

G.U.
Companii / 19 aprilie 2022

Grupul hotelier Ensana investeşte 9 milioane de euro în renovarea hotelului Sovata

Grupul hotelier Ensana anunţă o investiţie de 9 milioane de euro în renovarea hotelului Sovata aflat în staţiunea balneoclimaterică cu acelaşi nume, potrivit unui comunicat de presă.

Hotelul Sovata este clasificat la 4 stele şi are 168 de camere. Acesta beneficiază de un spa şi o bază de tratament, conectate printr-un tunel subteran de Hotelul Brădet, 4 stele superior.

Renovarea hotelului Sovata s-a derulat în mai multe etape. Primul proces de modernizare a avut loc în anul 2003, odată cu privatizarea, iar atunci locaţia a suferit un amplu proces de upgradare şi reamenajare, hotelul fiind primul renovat de către grupul Danubius, actualmente Ensana. Ulterior, au mai existat mici îmbunătăţiri între anii 2008-2011, dar perioada pandemică şi închiderile de hoteluri impuse de aceasta a adus noi oportunităţi de schimbare.

"Am profitat de situaţia impusă de pandemie şi am considerat-o ca perioada ideală de a renova complet Hotelul Sovata", mărturiseşte Andrei Rusu, General Manager Ensana Health Spa Hotels Sovata. "Aceşti doi ani ne-au permis să ţinem hotelul închis în perioada renovării, ceea ce a însemnat că, în intervalul 2020-2021, am reuşit să renovăm un etaj, iar din 2021 până în 2022 am continuat cu încă 3 etaje (5/4/3). Termenul final de predare al investiţiei este finele lunii mai 2022", adaugă General Manager-ul Ensana Sovata.

Potrivit sursei citate, noul design al camerelor este cald, reconfortant şi inspiră o stare de linişte şi calm. Cu accente de lemn şi alamă, camerele sunt luminate pentru a da senzaţie de evadare. Cele 112 (4 etaje - 28 camere/etaj) camere au fost amenajate după un concept architectural modern, gen hotel boutique şi se remarcă printr-un stil confortabil. Prezenţa lemnului creează o atmosferă caldă, în timp ce culorile pastelate sunt asortate cu accente energice, dar şi cu tuşe de alamă şi cupru.

Procesul de reamenajare al hotelului Sovata nu se opreşte însă aici, deoarece ultima etapă de modernizare va avea loc la începutul anului 2023, mai exact etajele 1, 2, recepţia si restaurantul. Fiecare etaj nou renovat presupune o investiţie de un milion de euro.

În ciuda amplei operaţiuni de modernizare şi reînnoire a look-ului Hotelului Sovata, managementul grupului hotelier nu doreşte să upgradeze clasificarea locaţiei.

"Nu intenţionăm să ridicăm gradul de confort al locaţiei, deoarece piaţa generează o cerere destul de semnificativă pentru acest segment turistic, de 4 stele. După terminarea renovarii acestui hotel, avem în plan o serie de investiţii verzi. Mai exact, dorim să ne mărim capacitatea de cazare de 4 şi de 5 stele cu încă 120 de camere", adaugă Rusu.

Modernizarea hotelului va atrage după sine, în mod automat, o creştere a tarifelor de cazare cu un procent de 15-20%. "Când vorbim de majorarea preţurilor la cazare, trebuie să luăm în calcul şi creşterea continuă a preţurilor la energie precum, şi a costului cu forţa de muncă", punctează Rusu.

La capitolul proiecte de viitor, Ensana Health Spa Hotels declară că, începând cu 2025, vor derula o amplă investiţie de modernizare şi mărire a spa-ului", precum şi construirea de noi facilităţi premium de cazare.

"România şi turismul local are nevoie de investitori serioşi şi de proiecte pline de viziune. Noi, la Sovata, vrem ca în urma investiţiilor să ne consolidăm şi pozitia de lider a unitatilor noastre hoteliere şi să atragem cât mai multi turişti noi pe segmentul balnear şi leisure", concluzionează Andrei Rusu.

Balneoclimaterica SA, operator al Sovata Ensana Health Spa Hotels a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de peste 9 milioane de euro şi a primit un numar de peste 49.500 de turişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb