Grupul italian "XL World" vrea să deschidă un centru de programare la Iaşi

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 mai 2006

Domnul Constantin Neculau, viceprimar al Municipiului Iaşi, a declarat că s-a întîlnit cu reprezentanţi ai grupului italian "XL World", care şi-au manifestat intenţia de a deschide la Iaşi un centru de programare.

Potrivit domnului Neculau, acest proiect investiţional va fi realizat prin intermediul societăţii ieşene "Contact Line", parte a grupului italian. "Reprezentanţii companiei italiene au solicitat sprijinul municipalităţii în identificarea unui teren în suprafaţă de patru mii de metri pătraţi, pe care intenţionează să-şi construiască sediul. Serviciul de Urbanism al Primăriei va propune mai multe variante în acest sens. Ideal pentru inves-titor ar fi fost să poată concesiona suprafaţa necesară, dar nu putem face acest lucru fără a organiza o licitaţie. Din acest motiv, o soluţie ar consta într-o asociere cu municipalitatea, dar studiem şi alte posibilităţi, pentru că, pentru Iaşi este important acest obiectiv investiţional care va conduce la crearea, în final, a 800 de noi locuri de muncă pentru tinerii specialişti în informatică", a afirmat viceprimarul ieşean. Domnul Neculau a mai declarat că există şanse ca acest obiectiv inves-tiţional să devină funcţional încă din iarna viitoare, afacerea urmînd să conducă la crea-rea, într-o primă fază, a circa 100-200 de noi locuri de muncă, potenţialul de dezvoltare de 800 de angajaţi fiind planificat să fie atins într-un termen nu foarte îndepărtat. "Reprezentanţii acestei companii s-au declarat impresionaţi de calitatea absolvenţilor facultăţilor ieşene de in-formatică, ceea ce demonstrează încă o dată că Iaşiul poate deveni unul dintre oraşele principale pe harta in-vestiţiilor în acest sector", a mai apre-ciat viceprimarul Neculau.

Firma ieşeană "Contact Line", parte a grupului "XL World", este specializată în soluţii IT complete şi personalizate, integrate cu serviciile de call center. Societatea are mai mult de cinci ani de experienţă pe piaţa românească şi europeană, realizînd proiecte de succes pentru companii internaţionale, finalizate în veritabile parteneriate. În acest moment, "Contact Line" are deschise sedii operative la Iaşi, Cluj şi Oradea.

În cazul materializării, proiectul "XL World" va fi cea de-a doua investiţie străină majoră în Iaşi în ceea ce priveşte domeniul informatic, după des-chiderea reprezentanţei regionale şi a centrului de cercetare şi producţie a "Siemens VDO Automotive". Oficialităţile ieşene dau asigurări că în acest sector de activitate Iaşiul va cunoaşte o dezvoltare impresionantă într-o perioa-dă foarte scurtă de timp, în condiţiile în care mai multe companii multinaţionale de prestigiu şi-au manifestat deja intenţia de a investi în crearea unor centre la Iaşi, atrase fiind, în principal, de calitatea absolvenţilor facultăţilor ieşene de informatică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb