Grupul KMG International a intrat pe profit la nouă luni

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 22 octombrie 2015

Primele nouă luni ale acestui an au adus grupului KMG International, parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazakhstan - KazMunayGas, o creştere de 11% a rezultatului operaţional şi un profit net de 11,4 milioane USD, faţă de o valoare negativă de 30 milioane USD în perioada similară din 2014.

Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International, a declarat: "Performanţele operaţionale şi financiare atinse de Grup în perioada 2014 - 2015 sunt recorduri istorice şi au la bază măsurile adoptate pentru consolidarea şi optimizarea activităţilor de bază - rafinare, retail şi trading în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane, fiind susţinute şi de sprijinul de circa 1,6 miliarde USD, acordat de unicul acţionar din 2007 până în prezent. În contextul în care sectorul de rafinare a fost puternic afectat de criza financiară, strategia noastră pe termen lung a vizat extinderea şi modernizarea rafinăriei Petromidia Năvodari, dezvoltarea segmentului de retail în România, Bulgaria, Moldova şi Georgia, dar şi a celui de trading înTurcia, Franţa, Spania sau Singapore".

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, în perioada analizată, rezultatul operaţional (EBITDA) a fost de 136,1 milioane USD. Pe fondul deprecierii majore a materiilor prime (ţiţei) şi a produselor finite, cifra de afaceri brută înregistrată de Grup în primele nouă luni a scăzut cu 25%, de la aproximativ 10,3 miliarde USD la 7,7 miliarde USD.

Cantitatea de materie primă procesată de cele trei unităţi de producţie ale KMG International (rafinăria Petromidia Năvodari, rafinăria Vega Ploieşti şi divizia de petrochimie) în perioada ianuarie - septembrie a fost de 4,5 milioane tone, în creştere cu 11%. Conform sursei citate, vânzările de produse finite (trading, exporturi) realizate de entităţile grupului către staţiile Rompetrol şi parteneriicomerciali din regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane s-au majorat cu 6%, până la un nivel de 5,6 milioane tone. "Peste 36% din această cantitate a fost livrată prin subsidiarele din România, Georgia, Moldova, Bulgaria, iar restul prin casa de trading - KMG Trading Elveţia şi Dyneff Franţa -Spania", mai precizează reprezentanţii KMG International.

Exporturile Rompetrol Rafinare pe plan regional s-au apreciat, în primele nouă luni ale anului, cu circa 28% (peste 350.000 de tone). Rompetrol Rafinare a oprit, în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie, activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie în vederea desfăşurării reviziei generale programate, ce are loc o dată la cinci ani. Nivelul total al lucrărilor şi investiţiilor care vor fi realizate în această perioadă este estimat la 77,5 milioane USD.

Pe plan intern, vânzările de produse finite ale Grupului prin subsidiarele Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins, în primele nouă luni, un volum de circa 1,76 milioane tone, în creştere cu 3% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb