GRUPUL LACTALIS VA PRELUA ALBALACT ZUZU şi Fulga capătă accent franţuzesc

A.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 29 ianuarie 2016

ZUZU şi Fulga capătă accent franţuzesc

Brandurile Zuzu şi Fulga vor intra în portofoliul grupului francez Lactalis, după ce acţionarii "Albalact", cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui, au încheiat un acord de vânzare.

Anunţul, postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, a dus la o apreciere de aproape 15% a cotaţiei acţiunilor "Albalact" (ALBZ), la 0,3800 lei/unitate.

Reprezentanţii companiei au precizat că din formula de calcul stabilită pentru perfectarea tranzacţiei ar rezulta un preţ de 0,4543 lei/acţiune, folosind datele de la 30 septembrie 2015. Aceştia au avertizat, însă, că "deal"-ul depinde de obţinerea acordurilor necesare.

În comunicatul transmis BVB se arată: "În data de 27 ianuarie 2016, conducerea Albalact S.A.(...) a fost informată de către următorii acţionari ai săi: Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited şi RC2 (Cyprus) Limited (Acţionarii Vânzători) cu privire la următoarele: Lactalis a încheiat un contract cu Acţionarii Vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact - unul dintre liderii pieţei de lactate din România -, având drept obiect dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de Acţionarii Vânzători".

Acţionarii menţionaţi s-au angajat să vândă participaţiile lor, însumând 70,3%, într-o ofertă de preluare care urmează să fie iniţiată de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

"Exclusiv în scop exemplificativ şi în baza unei datorii nete ajustate de 118,2 milioane lei la data de 30 septembrie 2015, din formula de calcul stabilită pentru perfectarea tranzacţiei ar reieşi un preţ per acţiune de 0,4543 lei", conform companiei, care precizează: "Preţul exemplificativ de 0,4543 lei per acţiune include o primă de aproximativ 37% la preţul de închidere de tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti la data de 27 ianuarie 2016, precizează compania. Acest calcul se bazează pe date financiare istorice ale Albalact şi nimeni nu îşi poate întemeia în nici un fel decizia de a investi sau orice altă decizie în legătură cu acţiunile Albalact pe un astfel de calcul". Pentru claritate, oficialii companiei au mai adăugat: "Având în vedere condiţiile precedente din contractul dintre Acţionarii Vânzători şi Lactalis şi cerinţa de a determina preţul la o dată ulterioară, nu există certitudine că acest contract va fi implementat sau că va fi implementat la preţul prevăzut în exemplul de mai sus".

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. În prezent, Raul Ciurtin şi soţia lui deţin 41% din acţiuni, prin două firme din Cipru.

Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din firma de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi.

Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.

Albalact a înregistrat un profit net de 9,98 milioane de lei, în primele nouă luni din 2015, cu 3.605% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului precedent când rezultatul net s-a cifrat la 269.370 lei, potrivit rezultatelor financiare publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Grupul Albalact a înregistrat un venit net consolidat de peste 312,8 milioane de lei, în primele trei trimestre de anul trecut, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, conform raportărilor financiare IFRS.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând branduri precum President şi Parmalat. Grupul are 75.000 de angajaţi şi peste 200 de fabrici, în 43 de ţări, raportând anul trecut o cifră de afaceri de 17 miliarde euro.

În România, grupul a cumpărat, în 2008, brandul LaDorna, de la omul de afaceri Jean Valvis, pentru o sumă de circa 80-90 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pierdere pt Romania pt Bvb.

    Merg spre monopol ceilalti. 

    Dispare ca si Napolact. 

    Satenii nu au unde sa isi vanda laptele de aceste multinationale.

    Laptele lor este de 1-2 lei ei il vand cu 5-6. 

    parca si ,,la dorna" se face acum prin Polonia. urmeaza zuzu si fulga....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb