Grupul OMV a înregistrat rezultate în creştere în trimestrul patru din 2010

F. A.
Companii #Bunuri Industriale / 23 februarie 2011

Grupul OMV a raportat rezultate în creştere faţă de T4/2009: valoarea EBIT CCA excluzând elementele speciale a crescut cu 37%, la 567 milioane de euro, susţinută de un preţ mai mare al ţiţeiului, de marjele de rafinare mai bune şi de o divizie puternică Gas & Power (G&P); venitul net CCA excluzând elementele speciale şi după deducerea intereselor acţionarilor minoritari a crescut cu 85%, la 216 milioane de euro, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

Perspective grupului OMV pentru 2011: în Explorare şi Producţie (E&P), se aşteapta ca producţia să fie la un nivel similar celei din 2010; în Rafinare şi Marketing (R&M), includerea Petrol Ofisi ar trebui să susţină rezultatele; în Gaze naturale şi Energie (G&P), demararea operaţiunilor comerciale a primelor proiecte este aşteptată pentru a doua jumătate a anului 2011.

Wolfgang Ruttenstorfer, Director General Executiv al OMV, a declarat: "Anul 2010 a fost un an al performanţelor operaţionale remarcabile, însoţite de investiţii în linie cu strategia de creştere integrată a companiei noastre. Din punct de vedere operaţional, valoarea EBIT a crescut cu 66% în 2010 comparativ cu anul 2009, pe fondul unui preţ al petrolului mai favorabil şi al marjelor de rafinare, precum şi datorită contribuţiei semnificative a diviziei G&P. Rezultatele au fost susţinute şi de îndeplinirea obiectivului de reducere a costurilor cu 300 milioane de euro până la sfârşitul anului 2010, program ce va fi prelungit în vederea economisirii altor 200 milioane de euro până în 2012. În altă ordine de idei, sunt încrezător că OMV va fi într-o formă excelentă atunci când voi preda atribuţiile mele colegului Gerhard Roiss, succesorul meu în calitate de Director General Executiv, la sfârşitul lunii martie."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb