Grupul ProCredit deschide Academia ProCredit în Macedonia

Comunicat ProCredit
Ziarul BURSA #Companii / 8 martie 2007

Făcând cinste reputaţiei sale de iniţiator de drumuri în domeniul microfinanţării şi cu scopul de a-şi consolida această poziţie în viitor, pe 6 martie, grupul ProCredit şi-a deschis propriul său centru regional de Training: Academia ProCredit din Estul Europei.

Grupul ProCredit a decis să înfiinţeze această academie în Skopje pentru a veni în întâmpinarea cererilor din ce în ce mai mari pentru personal specializat în management din băncile ProCredit. În următorii 5 ani, numărul angajaţilor ProCredit din Europa de Est se va majora de la 8.600 cât sunt în prezent, depăşind 16.000.

Academia regională ProCredit a fost înfiinţată în Republica Macedonia de către toate băncile ProCredit din Europa de Est. Scopul acestui centru de training este să ofere training angajaţilor din Middle Management din ţările Est Europene în care băncile ProCredit funcţionează.

Începând chiar din această săptămână, un grup de Middle Manageri din băncile ProCredit din această regiune vor începe cursurile la Academie. În primul an de la înfiinţare, instituţia va primi mai mult de 100 de cursanţi, urmând ca pe viitor capacitatea acestui centru să depăşească 400 de participanţi pe an. Iniţial, sesiunile de training vor avea loc într-o clădire închiriată, dar odată ce lucrările de construcţie vor fi finalizate, cursurile vor fi mutate în noua clădire ce va fi localizată lângă Skopje.

Cinci grupuri de participanţi vor începe trainingul în acest an, iar fiecare grup va include cel puţin un reprezentant din fiecare ţară din Europa de Est unde băncile ProCredit operează, asigurând astfel, un mediu de cursuri multinaţional. Cursanţii vor veni în Skopje de trei ori pe an, fiecare vizită având durata de două săptămâni. Programul trainingului este împărţit în patru domenii principale: Filozofia ProCredit, cunoştinţe generale, abilităţi de management şi abilităţi de dezvoltare personală.

Gama variată de subiecte ce este acoperită de programul de training este în aşa fel structurată încât să unească participanţii într-o echipă, care va beneficia atât de varietatea subiectelor, cât şi de diversitatea grupurilor respective.

"Am infiintat Academia ProCredit pentru a veni in intampinarea nevoii in crestere pentru personal calificat si manageri motivati. Ne angajam sa extindem in mod semnificativ acoperirea noastra in ceea ce priveste micii intreprinzatori si persoanele cu venituri scazute din regiune. Mai mult decat atat, ne implicam si ne angajam sa punem la dispozitia clientilor nostri produse si servicii bancare, in mod responsabil: acest lucru insemnand credite pentru afaceri si produse de economsire, si nu credite de consum,"

a explicat in Skopje, Helen Alexander, Director Academia ProCredit si ProCredit Holding. "Pentru a ne indeplini aceste obiective avem nevoie de manageri buni - manageri care inteleg nevoile clientilor nostri si care pot fi baza unor institutii cu un puternic simt al valorii si al transparentei. Infiintarea acestei Academii va fi un punct cheie pentru succesul nostru in Europa de Est."

La nivel global, mai mult de 12,500 de angajati fac parte din grupul ProCredit, care este compus din 19 banci orientate catre conceptul de "banca din vecinatate" si care ofera atat credite micilor intreprinzatori, cat si alte servicii financiare grupurilor cu venituri scazute, nu numai in Europa de Est, ci si in Africa si America Latina, unde Academii Regionale ProCredit au fost deja infiintate. La sfarsitul lunii decembrie 2006, toate bancile din grupul ProCredit aveau un portofoliu total de credite in derulare de 2.1 miliarde EURO, acordate unui numar de peste 740,000 de microintreprinzatori si intreprinderi mici din tarile in curs de dezvoltare si economiile in tranzitie. Volumul depozitelor bancilor din grup a atins valoarea de 1.8 miliarde EURO. Astfel, grupul ProCredit a atras cu succes depozite de la persoanele cu venituri mici, 80% dintre conturile de depozit avand un sold de pana in 100 EURO. Aceste conturi de depozite sunt o dovada suplimentara a faptului ca bancile ProCredit - care urmeaza modelul german de "Sparkassen" - au o puternica orientare catre un mod responsabil de a oferi produse si servicii bancare care promoveaza dezvoltarea economica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb