Grupul TeraPlast a primit acordul pentru un ajutor de stat la dezvoltarea unei noi fabrici de folii stretch

G.D.
Companii / 19 mai 2022

Grupul TeraPlast a primit acordul pentru un ajutor de stat la dezvoltarea unei noi fabrici de folii stretch

Grupul TeraPlast a primit acordul de finanţare prin schema ajutorului de stat pentru o investiţie de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producţie de folii stretch, conform unui comunicat remis redacţiei. Construcţia noii fabrici va începe în acest an în parcul industrial din Sărăţel. Facilitatea va avea două linii de producţie pentru folii din polietilenă de uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone anual. Echipamentele sunt de ultimă generaţie, cu un grad ridicat de robotizare şi automatizare a fluxului de producţie. La maturitate, investiţia va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro şi o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondentă unei marje de 14%, similară cu cea a altor segmente din cadrul Grupului.

Potrivit sursei citate, mecanismul de stimulare a investiţiilor cu impact major în economie prevede un sprijin al statului de 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Prin această facilitate, beneficiarul se angajează ca în termen de cinci ani de la finalizarea investiţiei să contribuie la bugetul general consolidat cu o sumă cel puţin egală cu cea a ajutorului de stat primit.

Pentru derularea optimă a investiţiei, Grupul TeraPlast va accesa o finanţare de la Raiffeisen Bank. E un model folosit cu succes în trecut, care permite o alocare echilibrată a resurselor şi un nivel adecvat al gradului de îndatorare.

În ultimii trei ani, Grupul TeraPlast a derulat investiţii de 44,4 milioane de euro cofinanţate prin schema ajutorului de stat.

"Ne bucurăm că avem acest sprijin consistent din partea Ministerului de Finanţe în cadrul unui program care şi-a dovedit eficienţa în trecut şi care aduce beneficii reale pentru dezvoltarea regională şi a întregii economii", a declarat Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al Grupului TeraPlast."Acest proiect, parte a strategiei de dezvoltare a Grupului pe un segment de piaţă cu un potenţial major, presupune crearea unui centru important de producţie de folii stretch în România, cu beneficii pe termen lung" a adăugat acesta.

Piaţa de folii stretch din România este estimată la circa 30 mii de tone pe an, iar capacitatea de producţie ce va fi dezvoltată de TeraPlast va modifica radical oferta internă, prin reducerea necesarului din import. Grupul are ca obiectiv atingerea unei cote de piaţă de aproximativ 45% din piaţa foliilor stretch până la finalul anului 2025, prin dezvoltarea de capacităţi proprii şi prin operaţiuni M&A.

Evenimente relevante

Grupul a operaţionalizat fabrica de ambalaje biodegradabile în urma unei investiţii de 12 milioane de euro, parte centrală a liniei de business TeraBio Pack.

În primele 3 luni din 2022, Grupul TeraPlast a raportat o creştere a cifrei de afaceri cu 58%, până la 170,5 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb