Grupul VELUX achiziţionează Grupul JET de la Egeria

A.T.
Companii / 11 octombrie 2018

Grupul VELUX achiziţionează Grupul JET de la Egeria

VELUX A/S şi compania olandeză de investiţii Egeria au ajuns la un acord în privinţa vânzării Grupului JET către Grupul VELUX. Decizia de a achiziţiona Grupul JET, lider european în sistemele industriale de iluminat prin acoperiş, este în concordanţă cu strategia de creştere a Grupului VELUX şi, în special, cu dorinţa acestuia de a-şi dezvolta afacerea în sectorul non-rezidenţial a soluţiilor de iluminat natural, conform un comunicat remis Redacţiei noastre.

"Am avut un dialog foarte pozitiv cu Egeria şi cu Grupul JET. Am simţit imediat că ambiţiile şi cultura grupului JET se completează bine cu cele ale companiei noastre. Prin achiziţia Grupului JET, ne vom consolida poziţia în sectorul comercial în mai multe ţări din Europa şi vom adăuga câteva noi categorii de produse ofertei noastre comerciale", spune David Briggs, CEO al Grupului VELUX.

Piaţa comercială este formată din două segmente principale: segmentul arhitectural de vitraje, concentrat mai mult pe design, arhitecţii jucând un rol semnificativ în alegerea soluţiilor de iluminare din sticlă sau sticlă acrilică, şi segmentul industrial pentru acoperiş tip terasă, care este format aproape în întregime din soluţii de iluminat din sticlă acrilică, cum ar fi domurile (cupolele) sau luminatoare cu acoperire continuă (CRL).

Cele două segmente variază semnificativ din punct de vedere al grupului de clienţi vizaţi şi al procesului de vânzare. Afacerea VELUX VMS are o prezenţă puternică în segmentul de vitraje arhitecturale, în timp ce JET ocupă o poziţie de lider pe piaţă în segmentul industrial destinat acoperişului tip terasă.

"Aşteptăm cu nerăbdare să devenim parte a Grupului VELUX şi vedem un potenţial mare de creştere şi multiple posibilităţi de consolidare a afacerii noastre europene în beneficiul clienţilor şi angajaţilor noştri", spune Ralf Dahmer, CEO al Grupului JET. Mark Wetzels, partener Egeria, este, de asemenea, mulţumit de tranzacţie: "Sunt impresionat de Grupul VELUX şi sunt convins că această fuziune va fi bună atât pentru ambele companii şi angajaţii lor, cât şi pentru oferta lor pe piaţă."

Achiziţia trebuie aprobată de către autorităţile de concurenţă din Germania şi Austria, înainte ca aceasta să fie încheiată. Companiile nu vor dezvălui informaţii suplimentare despre acord, înainte de acordarea aprobării finale.

În aşteptarea aprobării şi până la finalizarea achiziţiei Grupului JET, produsele JET vor continua să fie vândute sub marca JET şi prin organizaţia existentă, în timp ce VELUX va continua să vândă luminatoarele modulare VMS până când clienţii se vor fi familiariza cu schimbarea proprietăţii, iar o tranziţie structurată la marca VELUX poate fi realizată şi comunicată pieţei.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb