Guvern: 1,126 milioane de lei pentru expropieri pe autostrada Sebeş - Turda, lot 3

Diana Popescu
Companii #Construcţii / 6 aprilie 2016

Guvernul a aprobat astăzi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentele suplimentare care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării Autostrada Sebeş - Turda - Lot 3 şi al Variantei de ocolire a municipiului Braşov, precum şi fondurile necesare pentru plata despăgubirilor, conform unui comunicat venit pe adresa redacţiei.

Printr-o hotărâre, Guvernul a alocat suma de 1,126 milioane de lei, fonduri destinate despăgubirii proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeş - Turda - Lot 3. Este vorba despre 915 imobile situate pe raza localităţilor Aiud şi Mirăslău din judeţul Alba, în suprafaţă totală de 289.407 mp, precizează sursa citată.

Proiectul "Autostrada Sebeş-Turda" prevede construirea autostrăzii pe teritoriul judeţelor Alba şi Cluj, pe o lungime totală de 70 km.

De asemenea, printr-o altă Hotărâre, a fost alocată suma de 8,934 milioane de lei pentru plata despăgubirilor proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate de pe amplasamentul suplimentar al Variantei de ocolire a municipiului Braşov, Tronson II-DN11-DN 13. Este vorba despre 279 de imobile în suprafaţă totală de 97.285 mp de teren, respectiv construcţii şi împrejmuiri situate pe terenurile supuse exproprierii, situate pe raza localităţilor Sânpetru şi Braşov din judeţul Braşov, informează Guvernul.

Potrivit acestuia, sumele necesare despăgubirilor se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi au rezultat ca urmare a Raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), conform Legii 255/ 2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean sau local, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb