Guvernul a adoptat amnistia fiscală

I.M.
Politică / 31 iulie 2019

Guvernul a adoptat amnistia fiscală

Guvernul a adoptat, astăzi, amnistia fiscală, printr-o Ordonanţă privind instituirea unor facilităţi fiscale.

Ordonanţa prevede două mecanisme de eşalonare a plăţii: măsuri de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazată pe un plan de restructurare, plată eşalonată şi supravegherea fiscală pe perioada înlesnirii; anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion lei, dacă obligaţiile bugetare principale se achită până la 30 noiembrie 2019.

Teodorovici a precizat că de aceste măsuri vor beneficia 28.500 de societăţi cu capital privat, 23.000 de persoane fizice şi peste 1.100 instituţii şi unităţi administrativ-teritoriale. El a spus că în acest an, urmare a acestei măsuri, se vor încasa 2,4 miliarde lei la buget.

Măsurile intră în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial.

Ministrul Finanţelor a mai declarat că cel târziu joi dimineaţă va fi publicat proiectul rectificării bugetare, care va fi aprobată luni de Guvern.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Un asemenea ministru nu a avut românia niciodată, prin această ordonanță de plată a dotoriilor se impulsionează continuarea activităților particulare, o mare sursă de venit pentru economia națională.

    Datoriile s-au acumulat în timp, pentru că nu au fost depistate la timp de către DGFP din teritoriu.  

    E mai simplu de achitat o datorie fără penalizări și dobânzi, în primele 3 luni, decât o datorie acumulată în mai mulți ani. DGFP din teritoriu, sunt vinovate de acumularea datoriilor de peste un milion lei. NEGLIJENȚĂ ÎN SERVICIU

    multumim d/l ministru de finante cum este posibil ca din 2013 sa nu instintezi familia de neachitarea inpozitului pe pamintul arabil Omul de buna credinta isi achita datorile fata de primaria Ciuchici iar dupa accea sa te trezesti dupa 7ani cu o suma fabuloasa de plata plus penalitati ceau lucrat acesti domni

    De citiva ani ma chinui sa platesc impozitul si doamna de la ghiseu nu vrea sa imi ia banii ca nu am facut succesiunea si nu sunt proprietar. Acum imi bocheaza contul bancar si imi ia banii . Am devenit proprietar si nu stiu eu ? Dati mi si act de proprietate daca imi luati banii ! Am vecini care au platit impozitul si pe linga impozit ati strecurat si taxa auto de parcare cu toate ca oamenii nu au masina , le dati automobil daca au platit ? Camataria este interzisa in tara ca face concurenta anaf ului .

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb