Guvernul a aprobat strategia de trecere la televiziunea digitală terestră propusă de MCSI

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 octombrie 2009

Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional, iniţiată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a fost aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri.

"Documentul de strategie are ca obiectiv prioritar realizarea tranziţiei complete şi efective de la serviciile de televiziune analogice din banda de frecvenţe UHF la serviciile de televiziune în format digital de tip DVB-T şi încetarea completă a emisiilor analogice până la data de 1 ianuarie 2012", se arată într-un comunicat al MCSI.

Pentru realizarea acestei tranziţii, a fost întocmit un plan de acţiuni conexe care prevede, în primă fază, acordarea a două din cele şase multiplexuri până la data de 31 decembrie 2009.

"Pentru cele două multiplexe vor fi impuse condiţii de acoperire la nivel de teritoriu/populaţie şi de emisie Free To Air, precum şi obligaţia ca acestea să retransmită programele publice de televiziune terestră cu acoperire naţională şi posturile private de televiziune cu acoperire şi indici de audienţe semnificative, potrivit criteriilor şi modalităţilor stabilite de CNA", se mai precizează în comunicat.

Până cel târziu la finele anului viitor, cel puţin 60% din populaţie şi 50% din teritoriu trebuie să fie acoperite de cele două multiplexuri, iar până la 31 iunie 2011 procentele trebuie să crească la acoperirea a cel puţin de 80% din populaţie şi 70% din teritoriu. La 31 decembrie 2011 acoperirea va trebui să fie de minim 90% din populaţie şi a 80% din teritoriu, deoarece la data de 1 ianuarie 2012 va înceta orice emisiune analogică de televiziune terestră în banda de frecvenţe UHF alocate emisiei digitale.

Conform planului MCSI, posturile de televiziune regionale/locale vor fi retransmise, în limitele posibilităţilor tehnice, prin intermediul multiplexelor regionale/locale disponibile, acordate după implementarea celor două multiplexe naţionale.

"Restul de patru multiplexe digitale se vor acorda până cel târziu la data de 1 iulie 2010, cu posibilitatea de furnizare a serviciilor comerciale de retransmisie a posturilor de televiziune după data de 1 ianuarie 2012", se precizează în comunicat.

Fiecare multiplex va permite retransmisia a cel puţin şapte posturi de televiziune Standard Definition cu parametri tehnici de transmisie identici pentru fiecare post, sau o combinaţie de posturi Standard Definition, High Definition precum şi servicii multimedia.

"În scopul coordonării procesului de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, în treizeci de zile de la momentul intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern prin care se adoptă strategia, se va constitui un Grup interdepartamental format din reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Finanţelor Publice, Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii şi Consiliului Naţional al Audiovizualului", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb