Guvernul a decis alocarea a 24,191 milioane lei pentru salariaţii disponibilizaţi de la RAAN

George Forcoş
Politică / 27 iulie 2016

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 24,191 milioane lei pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială destinate salariaţilor care au fost disponibilizaţi la sfârşitul lunii iunie de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta-Turnu Severin.

Fondurile se alocă pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de la RAAN Drobeta-Turnu Severin, din bugetul asigurărilor de şomaj pe anul 2016, informează Guvernul prin intermediul unui comunicat d epresă.

Acest venit lunar de completare se adaugă indemnizaţiei de şomaj şi se acordă în baza OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, precizează Guvernul.

Executivul mai spune că, potrivit OUG 36/2013, venitul lunar de completare se stabileşte odată cu indemnizaţia de şomaj şi este egal cu diferenţa dintre câştigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câştigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, şi nivelul indemnizaţiei de şomaj.

"Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferenţiat, respectiv pe 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani şi până la 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani, 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani şi 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Tribunalul Mehedinţi a dispus începerea procedurii falimentului şi dizolvarea RAAN Drobeta- Turnu Severin la începutul anului 2016. Curtea de Apel Craiova a respins, în luna iunie, apelurile formulate împotriva sentinţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb