GUVERNUL A STABILIT Obiectivele de investiţii finanţate din fonduri publice, la aceleaşi costuri

C.P.
Politică #Construcţii / 14 aprilie 2010

Guvernul a stabilit standarde de cost pentru obiective de investiţii finanţate din fonduri publice, a anunţat la finalul reuniunii de astăzi a Executivului, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Elena Udrea a precizat că la nivelul Guvernului s-a realizat o analiză, de către Grupul interministerial de lucru pentru stabilirea standardelor de cost, în urma căreia au fost elaborate 15 standarde de cost, pentru 15 tipuri de lucrări, după cum urmează: "5 la Misterul Dezvoltării Regionale şi Turismului, 4 la Misterul Mediului, 3 la Ministerul Educaţiei, 2 la Ministerul Sănătăţii şi 1 la Ministerul Agriculturii".

Necesitarea introducerii acestor standarde de cost survine ca urmare a constatării unor diferenţe foarte mari între cheltuielile efectuate de diferite autorităţi contractante, pentru acelaşi tip de serviciu, a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, oferind exemplul reabilitării termice a locuinţelor. Elena Udrea a afirmat că unele autorităţi publice locale au contractat lucrări de reabilitare termică a locuinţelor la preţul de 3.000 euro/apartament, în timp ce alte autorităţi au contractat acelaşi tip de serviciu la preţul de 30.000 euro/apartament.

Elena Udrea a mai precizat că aceste standarde de cost nu sunt obligatorii, ci orientative şi că vor fi avute în vedere la fundamentarea indicatorilor tehnico - economici ai obiectivelor de investiţii, în evaluarea ofertelor de către comisii de licitaţii.

Elena Udrea a declarat că la nivelul ministerului pe care îl conduce există standarde de cost pentru următoarele tipuri de lucrări: construcţii de săli de sport, de centre culturale, de locuinţe pentru tineret, modernizarea drumurilor comunale, şi vor fi introduse şi alte standarde pentru programul "Renaşterea satului românesc - 10 case pentru specialişti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb