Guvernul alocă 600 milioane lei pentru zootehnie

CI
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 ianuarie 2008

Producătorii din sectorul zootehnic vor beneficia, în acest an, de sprijin financiar din partea Executivului, măsură aprobată, ieri, printr-o hotărâre de guvern. Actul normativ prevede acordarea unui sprijin financiar însumând 600 milioane lei, în vederea susţinerii ameliorării populaţiilor de animale, respectiv pentru conducerea registrelor genealogice, cu 7,5 lei pe cap de bovină şi cu 3,68 lei pe cap de ovină/caprină. Banii sunt des-tinaţi şi controalelor oficiale ale producţiei de lapte la ovine şi caprine - 5,18 lei/cap, al producţiei de lână la ovine - 0,50 lei/cap, al producţiei de pielicele la ovine - 1,0 lei/cap, al producţiei de carne de ovine/caprine - 0,80 lei/cap, precum şi pentru introducerea, la nivelul fermelor, a tehnicilor, biotehnologiilor şi practicilor moderne de reproducţie la speciile de animale. Sumele prevăzute de la stat vor fi direcţionate, de asemenea, către achiziţia de contai-nere pentru conservarea materialului seminal congelat cu capacitate de peste 20 litri şi cu autonomie dinamică de peste 90 de zile, în valoare de 3.500 lei/bucată. Pentru susţinerea cheltuielilor de testare a mas-culilor de reproducţie, fondurile au fost repartizate astfel: tăuraşi - 1000 lei/cap, berbeci/ţapi - 50 lei/cap; susţinerea cheltuielilor pentru efectuarea testului naţional de disecţie pentru autorizarea echipamentelor de clasificare a carcaselor de porcine - 800 lei/cap.

De asemenea, hotărârea prevede îmbunătăţirea calităţii producţiilor de carne prin sus-ţinerea financiară a implementării sistemului de clasificare a carcaselor, respectiv: carcase porcine E-120 lei/carcasă, carcase porcine U - 100 lei/carcasă, bovine - 100 lei/carcasă. Şi pentru îmbunătăţirea parametrilor de producţie în creşterea efectivelor prin susţinerea producţiilor de carne şi ouă consum au fost prevăzute sume: scrofiţe din ferme - 150 lei/cap, carne pasăre - pui broiler - 1,6 lei/cap.

Cu 20 de lei va fi susţinută o familie de albine, dar şi laptele livrat cu număr total de germeni (NTG) mai mic sau egal cu 100.000/ml şi un număr de celule somatice mai mic sau egal cu 400.000/ml va fi finanţat cu 0,3 lei/kg. Va fi susţinută achiziţionarea de medicamente în vederea combaterii varoozei, cu 6 lei/familie de albine; repopularea în stupi pe teritoriul naţional prin achiziţionarea mătcilor din rasă autohtonă, cu 15 lei/matcă de albine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb