Guvernul austriac propune un nou proiect de lege privind discursul instigator la ură

A.P.
Internaţional / 16 noiembrie 2020

sursa, twitter

sursa, twitter

Guvernul austriac a prezentat un proiect de lege privind discursul instigator la ură. Legea priveşte platformele de comunicare şi dacă va fi adoptată, va limita libera lor exprimare, potrivit Zerohedge.

Guvernul austriac scrie în introducerea legii propuse:

"Motivul principal al dezvoltării acestui proiect de lege este îngrijorarea faţă de internet şi social media, care pe lângă avantajele pe care aceste noi tehnologii le oferă, au stabilit, de asemenea, o nouă formă de violenţă şi ură care creşte pe internet, sub formă de insulte, umilinţe, informaţii false şi chiar ameninţări de violenţă şi moarte. Atacurile se bazează în principal pe motive rasiste, xenofobe, misogine şi homofobe. Sunt necesare strategii şi un set de măsuri care să prevină aceste comportamente".

Legea propusă este modelată de legea NetzDG a Germaniei , cunoscută şi sub numele de legea cenzurii, care a intrat în vigoare în ianuarie 2018 şi cere companiilor de social media să şteargă sau să blocheze orice conţinut ilegal online în cel mult 24 de ore sau se confruntă cu amenzi de până la 50 de milioane de euro.

În mai 2020, Franţa a adoptat o lege similară, cunoscută sub numele de "legea Avia", modelată după legea germană NetzDG, care impune platformelor online să elimine "conţinutul detestabil", adică incitarea la ură sau insultă discriminatorie pe motiv de rasă, religie, etnie, sex, orientare sexuală sau handicap - în termen de 24 de ore. Nerespectarea acestui lucru ar putea duce la amenzi de până la 1,25 milioane de euro sau 4% din veniturile globale ale platformei.

În mod similar, legea austriacă prevede ştergerea conţinutului ilegal "evident" în termen de 24 de ore, sau în maxim şapte zile. Nerespectarea acestui lucru ar putea duce la amenzi de până la 10 milioane de euro (12 milioane de dolari).

Platformele trebuie să ofere o funcţie de raportare pentru un astfel de conţinut şi să reacţioneze imediat la notificări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb