Guvernul chinez a cheltuit 236 miliarde dolari pentru susţinerea bursei

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie 2015

Guvernul chinez a cheltuit 236 miliarde dolari pentru susţinerea bursei

Guvernul chinez a cheltuit 1.500 de miliarde de yuani (236 de miliarde dolari) în ultimele trei luni, ca să susţină pieţele bursiere afectate de un declin masiv, potrivit unei analize "Goldman Sachs Group" Inc., citată de Bloomberg.

Numai luna trecută, Guvernul de la Beijing a cheltuit aproximativ 600 de miliarde de yuani, iar suma totală, de 1.500 miliarde yuani, este echivalentă cu 9,2% din valoarea de piaţă a acţiunilor liber tranzacţionate în China, conform "Goldman Sachs".

Amintim că indicele Shanghai Composite a scăzut cu 41% de la un nivel record atins în luna iunie, iar capitalizarea pieţei bursiere chineze a pierdut 5.000 de miliarde de dolari în urma retragerii investitorilor, îngrijoraţi de încetinirea creşterii economice a ţării.

Ca să oprească declinul pieţelor, autorităţile de la Beijing au alocat agenţiei de stat care acordă credite pentru investiţii în piaţa de capital 400 de miliarde de dolari pentru achiziţia de acţiuni, le-a interzis acţionarilor mari să vândă titluri şi le-a ordonat companiilor de stat să cumpere acţiuni.

Volatilitatea pieţei de capital chineze, dar şi decizia neaşteptată a autorităţilor de a devaloriza yuanul au agitat bursele la nivel global.

Luni, indicele Shanghai Composite a înregistrat cea mai mare scădere din ultimele două săptămâni, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora Guvernul chinez a oprit intervenţiile pe burse.

Amintim că economia Chinei a înregistrat o creştere de 7% în trimestrul al doilea din 2015, în ritm anual, depăşind estimările analiştilor. Ritmul de expansiune a fost egal cu cel din primele trei luni din acest an. Guvernul de la Beijing aşteaptă un avans al PIB-ului de aproximativ 7% în 2015, care ar fi cel mai slab ritm de creştere din ultimii 25 de ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un alt unghi de vedere ar fi ca economia chineza isi recapata firmele si actiunile la propriile companii. Prin panica creeata, prin punerea la dispozitie de capitaluri de rascumparare si prin ordinul de a cumpara dat societatilor de stat capitalul Chinez rascumpara economia proprie. Lectie de invatat si pentru Romania daca vreodata va incerca sa iasa din statutul de colonie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb