Guvernul cumpără măşti pentru 1,1 milioane de persoane vulnerabile

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 22 mai 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Guvernul va distribui măşti de protecţie către aproximativ 1,1 milioane de persoane vulnerabile din punct de vedere al veniturilor, conform unei ordonanţe de urgenţă aflată pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Executivului. Valoarea alocată pentru aceste măşti, cu care de altfel va fi suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul în curs, este de 150 milioane lei.

Referitor la acest subiect, premierul Ludovic Orban a precizat: "Parlamentul, prin hotărârea de aprobare a instituirii stării de alertă, a mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătăţii cu distribuirea de măşti către persoanele vulnerabile, numai că procedura a fost complicată faţă de aceea pe care am gândit-o iniţial. De aceea, trebuie să aşteptăm ca administraţiile locale să transmită numărul de beneficiari pe fiecare localitate, acesta să fie centralizat de direcţiile de sănătate publică din fiecare judeţ, iar centralizarea finală se va face la minister. Abia după aceea vom şti exact ce cantitatea de măşti trebuie să achiziţionăm. Din estimările noastre ar fi vorba despre măşti de protecţie pentru aproximativ 1,1 milioane de persoane vulnerabile. De aceea, trebuie operaţionalizată măsura în viteză maximă şi impuse termene scurte autorităţilor locale şi DSP-urilor pentru centralizarea şi trimiterea datelor. Achiziţia măştilor de protecţia se va derula conform prevederilor din legea 55/2020, care ne permite termene scurte, transparent, la preţul cel mai mic, iar Ministerul Sănătăţii va asigura distribuţia".

Referitor la persoanele vulnerabile, Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene a precizat, la începutul şedinţei de guvern, că, în 4 iunie va începe distribuirea către acestea a pachetelor de igienă corporală şi din 15 iunie - distribuirea pachetelor alimentare, acestea din urmă conţinând alimente produse în România. Este vorba despre 1.188.000 de beneficiari, pentru care au fost alocate din fonduri europene 225 de milioane de euro.

La începutul şedinţei de guvern, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice i-a transmis premierului Ludovic Orban că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea unui program de sprijinire a companiilor mari, pe baza aceluiaşi mecanism aplicat la IMM Invest, este aproape de finalizare. Potrivit lui Cîţu, în primă etapă vor fi alocaţi 8 miliarde lei, de care vor benefica ca garanţie pentru creditare companiile a căror cifră de afaceri este mai mare de 20 milioane euro. Garanţiile acordate pentru creditele luate pentru capitalul de lucru sau investiţii vor fi de maximum 80% din valoarea creditării, iar creditele vor fi acordate pentru o perioadă de maximum 6 ani. Ministrul de resort a precizat că a notificat, prin Consiliul Concurenţei, Comisia Europeană în legătură cu acest nou ajutor de stat, iar detaliile privind viitorul mecanism de sprijin al companiilor mari din ţara noastră va fi stabilit cu oficialii europeni de la Bruxelles.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Umbrela se deschiseseră după ploaie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb